Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. Baiţul sau marinada pentru carnea de porc se prepară de obicei, din timp și se păstrează la frigider până la 5 zile, într-un recipient etanș.

Află cum trebuie să prepari marinada pentru o friptură de porc delicioasă, pe care să o servești la masa de Crăciun!

Marinadă italiană, cu vin roșu și ierburi

Ingredinete:

¼ ceașcă de oțet de vin roșu

3 linguri de ulei de avocado

½ linguriță de praf de usturoi

½ linguriță de praf de ceapă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

două lingurițe de condimente italiene uscate o lingură de muștar 

¼ – ½ linguriță de sare

⅛ – ¼ linguriță de piper negru

1,5 kg cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc dezosată

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021

Mod de preparare:

Începe prin a pune toate ingredientele menționate mai sus într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.

După care, se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare.

Atsfel, pentru a o putea păstra pe o perioadă mai lungă, pune carnea marinată în congelator. Pentru a o dezgheța, pune carnea în frigider peste noapte sau scufundă recipientul sigilat într-un bol cu apă rece. Este bine să schimbi apa la fiecare 30 de minute până când carnea este decongelată.

Citeste si: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si