Beneficiile și contradicțiile gutuilor: Ce vitamine au și cine nu ar trebui să le consume?
Beneficiile și contradicțiile gutuilor. Nu multe persoane cunosc beneficiile gutuilor. Acestea joacă un rol important în sistemul digestiv și ameliorarea bolilor aparatului respirator.
- gutuile proaspete sunt recomandate ca adjuvant in infectiile intestinale, inclusiv cele ale colonului inferior (sucul de gutui este contraindicat in caz de constipatie).
- greata de dimineata dispare daca se va manca o jumatate de gutuie pe stomacul gol.
- infuzia din frunze de gutui este utila impotriva diareei
- in caz de anemie se recomanda gutuile macerate, alaturi de tratamentul prescris de medic.
- bolile de natura canceroasa pot fi ameliorate de consumul de gutui (proaspete sau sub forma de nectar din pulpa si coaja).
S-a demonstrat ca anumite substante din compozitia gutuilor (in special vitamina B17) ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a fi afectate celulele normale.