Biografie Laurențiu Duță. Laurențiu Duță este unul dintre fondatorii trupei ,,3 Sud Est''. La doar 17 ani, acesta a debutat în cariera sa de artist. 

Detalii neștiute din viața marelui artist

Artistul s-a născut pe data de 4 mai 1976, în Năvodari, județul Constanța. Laurențiu Duță a studiat trei ani chitara clasică și doi ani pianul.

Acesta are o înalțime de  1.75 m și 75 de kilograme. Cu foarte mult talent și multă muncă, acesta a cucerit publicul, performând în industria muzicală.

Citeste si: VIDEO| Laurențiu Duță a ajuns la spital cu esofagul fisurat, după ce a înghițit o bucată de plastic ruptă din tacâmurile cu care mânca

În anul 1993, la vârsta de 17 ani, acesta a debutat cu melodia ,,Cifre”. Până la acea vreme, Laurențiu Duță cânta piese folk.

Artistul a concurat în anul 1993 la Festivalul de Muzică Ușoară ,,Mamaia''. Un an mai târziu a scos primul său album, ,,Realitate”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Albumul solo ,,Dragoste reală'' a fost scos în anul 1997. Acesta a primit Discul de Aur pentru vânzări. Piesa a rezistat timp de  6 luni în Top Raks Music. 

Spre finalul anului 1997, Laurențiu Duță i-a contactat pe Viorel Șipoș și Mihai Budeanu pentru a forma o nouă formație: 3rei Sud Est.

În luna septembrie a anului 1997, cei trei au semnat contractul de producție.

La aproximativ o lună, trupa a ajuns în topurile muzicale cu primul single, ,,Ai plecat”. 

Laurențiu Duță a compus piese atât pentru el, cât și pentru formație și alți artiști. Tot el a compus piesa „Balkan Girls” Elenei Gheorghe, cea cu care a participat la Eurovision în 2019. De asemenea, a scris piese de succes pentru artiști precum Andreea Bănică, Elena Gheorghe și Dony.

Citeste si: Câţi bani câştigă, cu adevărat, Laurenţiu Duţă! Cântăreţul a fost la un pas de tragedie! EXCLUSIV

Artistul a avut un succes cu trupa ,,3rei Sud Est'' până în 2008, iar după o perioadă de artist solo, acesta  a refăcut formația, în 2014.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Firma „1artistmusic SRL” a fost înființată în 2011, prin care a continuat activitatea muzicală. Anul 2012 a fost un an de succes, atunci când s-a înregistrat un profit de 114.695 de lei, iar cel mai slab a fost 2016, când s-a bifat o pierdere de 115.282 lei. În 2018 s-a înregistrat un profit de 15.871 lei.

Cine este soția lui Laurențiu Duță?

Acesta este căsătorit cu Ianula Duţă încă din anul 2006.

Soția acestuia este profesoară de biologie la o școală gimnazială. Ianula Duță a studiat Biologia la Universitatea Ovidius din Constanța, iar pe Laurențiu Duță îl cunoaște încă de când era elevă.

Cei doi au împreună o fiică, Lorena.

Laurențiu Duță este invitatul lui Denise Rifai. Telespectatorii pot afla mai multe detalii despre Laurențiu Duță în emisiunea ,,40 de întrebări cu Denise Rifai' '. 

Citeste si: Laurențiu Duță, duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si