Close sidebar
Close sidebar

Boala ascunsa din paine care are consecinte grave! Copiii sunt cei mai predispusi

Celiachia sau intoleranta la gluten este o boala destul de dificil de identificat, care ii afecteaza in special pe copii.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Glutenul este o substanta proteica prezenta in anumite cereale, precum graul, ovazul, orzul, secara si kamutul. Glutenul are o valoare nutritionala foarte mica. De fapt, principala functie a acestei proteine este aceea de a actiona ca agent de legatura, oferind fainii capacitatea de a se creste.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Intoleranta la gluten inseamna ca atunci cand o persoana consuma un produs ce contine gluten sau urme de gluten si are o predispozitie genetica atunci se declanseaza o reactie imuna ce realizeaza inflamatia mucoasei intestinului subtire.

In timp, aceasta inflamatie devine cronica si totodata duce la distrugerea vilozitatilor intestinale.

Aceasta boala e destul de greu de identificat, mai ales ca simptomele difera de la caz la caz, de la simptome usoare care trec deseori neobservate, la simptome si complicatii severe care au un impact negativ asupra vietii de zi cu zi.

Iata cateva dintre simptomele care apar in special la copii, potrivit  totuldespremame.ro: copilul are diaree cronica (dureaza mai mult de 2-3 saptamani), scaunele sunt numeroase, lucioase (grasoase), abundente, decolorate si albicioase; micutul refuza alimentatia; copilul nu creste in greutate,

chiar scade in timpul episoadelor diareice severe; au parul uscat si friabil; sunt introvertiti, tristi, apatici, chiar agresivi, nu progreseaza psiho-motor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI