Un însoțitor de zbor la pasageri trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte. În câteva minute, înainte ca avionul să decoleze, însoțitorii trebuie să observe cu atenție pasagerii, pentru a se asigura că vor avea parte de o călătorie plăcută.

Deși în primă fază, vă gândiți că însoțitorii de bord ar analiza îmbrăcămintea, accesoriile sau bagajul, aceștia, de fapt, se uită în spatele aspectului fizic, potrivit informațiilor transmise de businessinsider.com.

 „Trebuie să fii vigilent și conștient, totul în spatele „faței mele de salut” a zâmbetului și a primirii plăcute și reconfortante! Am aproximativ 3-4 secunde pentru a-l face pe pasagerul acela să se simtă binevenit și confortabil și apoi să-l evaluez pentru tot potențialul pe care îl aduc cu ei în avion...”, a declarat un însoțitor de zbor. 

Primele lucruri pe care le văd însoțitorii de bord la pasageri

Primul lucru pe care un însoțitor de bord trebuie să îl vadă la pasageri este dacă se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. În acest caz, existând posibilitatea ca respectivul pasager să creeze probleme pe parcursul călătoriei, însoțitorii de zbor îi pot coborî din avion.

Citește și: Bronzul și cancerul de piele. Avertismentul medicilor: "Nu există bronz sănătos"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

„Dacă un oaspete care vine la bord este beat sau intoxicat de orice drog, se poate întâmpla ca el sau ea să nu aibă voie să intre în avion.[...] Prima impresie este adesea cea corectă și refuzăm pasagerii care ar putea să fie un pericol pentru siguranța acelui zbor.

Până acum, am refuzat patru pasageri și, din fericire, am fost sprijinit de către căpitan și toți aceștia. Dacă cineva pare a fi în stare de ebrietate, nu-i dorim în avion. Potențialul pentru probleme viitoare este prea mare”, a declarat un însoțitor de zbor. 

Un alt lucru pe care însoțitorii de bord în observă la pasageri este aspectul fizic. Însoțitorii de bord trebuie să vadă dacă în avion se află persoane musculoase, puternice, care să îi ajute în cazul unor situații neplăcute, cum ar fi supunerea sau reținerea unui pasager indisciplinat sau un atac.

„Dacă văd pe cineva care este musculos, puternic, puternic, în formă fizică, îi memorez fața și notez mental locul în care stă. Consider această persoană o resursă pentru mine. În cazul unui atac asupra zborului sau asupra mea, aceștia sunt oamenii mei „de-a dreptul”. Dacă o situație pare că s-ar putea dezvolta, voi întreba în mod privat și discret unul dintre acești oameni, dacă ar fi dispuși să ne ajute, dacă este necesar, Ajutorul ar putea implica supunerea sau reținerea unui pasager indisciplinat”, a spus un însoțitor de zbor.

De asemenea, însoțitorii de bord observă oamenii care se tem de zbor și sunt panicați. Acest tip de pasageri are nevoie de încurajare, iar însoțitorii de zbor trebuie să se asigure că vor avea un zbor plăcut, în ciuda fricii.

Citește și: VIDEO „Avem deja alese buchetele”. Părinții și copiii pregătesc flori pentru prima zi de școală

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Nu în ultimul rând, însoțitorii de zbor observă pasagerii care au dizabilități. Acest lucru este important pentru o așezare cât mai corectă în avion, iar în cazul unui incident neplăcut, pentru a se asigură că pasagerii cu dizabilități nu sunt lăsați în urmă.

„Mă uit la dizabilități care ar putea descalifica pe cineva să stea în rândul de ieșire. Trebuie să fie capabil să ridice fizic o trapă grea (până la 60 lbs) sau să deschidă o ușă grea (câteva sute de lire sterline). Pentru a vedea dacă necesita asistență suplimentară în timpul unei urgențe. În acest fel, dacă s-ar întâmpla ceva, vreau să mă asigur că nu sunt lăsați în urmă”, a declarat un însoțitor e zbor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si