Bogdan Olteanu este proprietarul unei vile de 1.000 mp in Ghermanesti, pe malul lacului Snagov. Presa a scris ca terenul pe care acest “palat” a fost construit, in urma cu doar trei ani, a fost concesionat pentru 1,5 euro de metru patrat, de la Parohia Ghermanesti.

Fostul politican, viceguvernator al BNR, a fost insa obisnuit mereu sa traiasca in vile impozante. Olteanu si-a petrecut copilaria intr-una din cele mai luxoase zone ale Capitalei.

Mai exact, pe celebra str. Zambaccian, la nr. 1, acolo a avut locuinta bunica sa, Ghizela Vass. Aceasta a fost membru PCR inca din 1933 si i-a fost repartizata ca locuinta un imobil nationalizat din zona Kiseleff.
Asa arata acum vila din Zambaccian nr. 1, unde a locuit timp de 30 de ani Bogdan Olteanu
Asa arata acum vila din Zambaccian nr. 1, unde a locuit timp de 30 de ani Bogdan Olteanu

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Casa din centrul Capitalei, primita la sfarsitul anilor ‘40, cu mobila si tablouri confiscate de la “dusmanii poporului”, a fost locul in care a copilarit si si-a petrecut adolescenta si tineretea (pana la 30 de ani), Bogdan Olteanu.

Ulterior, scrie Hotnews, vila a fost revendicata in instanta de urmasii fostilor proprietari si in 2004 a fost recastigata. Familia lui Bogdan Olteanu a facut recurs, sperand sa primeasca despagubiri, dar in final a trebuit sa paraseasca imobilul.

Despre bunica sa comunista, Bogdan Olteanu a spus mereu ca “si-o asuma”, insa despre copilaria sa in zona de lux a Capitalei a spus ca nu a avut prea multe relatii cu vecinii sai.

“Nu prea aveam relatii cu vecinii. Bunica-mea nu era o persoana foarte sociabila cu tovarasii ei “de lupta”. Familia Mizil locuia acolo, probabil si altii, dar nu prea intretineam relatii de genul asta”, povestea el intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si