Close sidebar
Close sidebar

Când apar caisele românești în piețe. Trucul simplu prin care le deosebești de cele de import

Te întrebi când apar caisele românești în piețe? Iată răspunsul la această întrebare și află cum poți să le deosebești de cele de import.

Andreea Stoica,

Caisele românești au o culoare galben-portocalie uniformă, cu mici pete roșii pe partea expusă la soare

[Sursa foto: freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Când apar caisele românești în piețe: Iată o întrebare la care ne gândim cu toții în această perioadă a anului.

Deși acum se găsesc în piețe caise, trebuie să știm cu toții că acestea nu sunt românești, ci sunt de import.

Când apar caisele românești. În ce perioadă este bine să le cumperi

Caisele românești își fac apariția în piețe începând cu a doua jumătate a lunii iunie, însă perioada de vârf a sezonului este în iulie.

În țara noastră, clima favorizează cultivarea caiselor în multe regiuni ale țării, cum ar fi cele sudice sau cele deluroase, unde temperaturile și solul sunt ideale pentru aceste fructe.

Este recomandat să cumperi caisele românești în perioada iunie-iulie pentru a te bucura de aroma lor naturală și de prospețimea specifică fructelor proaspăt culese.

Cum deosebești caisele autohtone de cele de import

Diferența dintre caisele românești de cele de import este cât se poate de simplă dacă știi ce să cauți. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să identifici caisele românești:

Aspectul și culoarea

Caisele românești: Au o culoare galben-portocalie uniformă, cu mici pete roșii pe partea expusă la soare. Coaja este catifelată și poate avea mici imperfecțiuni, ceea ce indică faptul că sunt cultivate natural, fără utilizarea excesivă de pesticide.

Caisele de import: Acestea pot avea o culoare mai intensă și un aspect perfect, fiind adesea tratate cu substanțe chimice pentru a rezista transportului.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Caisele de import pot avea un gust mai fad și o aromă mai slabă

[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Controale suplimentare pentru pesticide, în piața Obor. "Cu siguranță putem fi păcăliți". Autoritatea fitosanitară a prelevat sute de probe

Textura și fermitatea

Caisele românești: Sunt mai moi și suculente, având o textură delicată. La atingere, sunt ușor de presat și au o fermitate moderată.

Caisele de import: Sunt de obicei mai tari și mai puțin suculente, deoarece sunt culese înainte de a atinge maturitatea completă pentru a rezista mai bine transportului pe distanțe lungi.

Aroma și gustul

Caisele românești: Au un miros dulce, plăcut și o aromă puternică, naturală. Gustul este intens, între dulce și acrișor.

Caisele de import: Pot avea un gust mai fad și o aromă mai slabă, deoarece sunt recoltate înainte de coacerea completă și pot fi conservate mai mult timp înainte de a ajunge pe piață.

Caisele românești au o culoare galben-portocalie uniformă, cu mici pete roșii pe partea expusă la soare

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Citește și: VIDEO Zmeura de iunie a devenit... de mai. De ce s-a întâmplat acest lucru?

De asemenea, pentru a deosebi caisele românești de cele de import, verifică etichetele pentru a afla originea fructelor, deși uneori nu avem această posibilitate întrucât în piețe etichetele nu sunt puse la vedere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI