Când e Valentine's Day 2022? Valentine's Day este sărbătorit în toată Europa, în Statele Unite și chiar și în Asia.

Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor? Valentine's Day, sărbătoare împrumutată

Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților este celebrată anual la aceeași dată, mai exact pe 14 februarie. Totodată, este una dintre cele mai controversate sărbători, iar Biserica Ortodoxă nu o recunoaște.

În trecut sărbătoarea iubirii era dedicată celibatarilor.

Astfel, fetele tinere și singure se ascundeau pe alei întunecate ale satelor în care locuiau în speranța de a fi găsite de băieții singuri. Iar următorul pas era căsătoria.

Astfel, 14 februarie a devenit o sărbătoare a iubirii în secolul XIV, când au apărut primele scrisori de dragoste. Englezii trimiteau bilețele de dragoste pe care le numeau ”My Valentine”.

În calendarul creștin-ortodox, ziua în care este sărbătorit Sfântului Valentin este, de fapt, data de 30 iulie. Însă, tradiția a transformat ziua martiriului său într-o sărbătoare închinată iubirii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Când e Valentine's Day 2022? Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

Când e Valentine's Day 2022? Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Sfântul Valentin în 2022 în calendarul ortodox?

Povestea Sfântului Valentin

Chiar dacă în ziua de azi, Valentine’s Day este asociată azi cu iubirea, florile și ciocolata, în data de 14 februarie 269 tânărul episcop roman Valentin a fost torturat și decapitat pentru credința lui puternică în creștinism.

Ziua în care tânărul preot a fost martirizat a devenit cu timpul o sărbătoare simbol a iubirii, deoarece Sf. Valentin a fost ocrotitorul îndrăgostiților și al tinerilor căsătoriți.

Povestea creștină spune că Sfântul Valentin din Iteramna, orașul italian Terni de azi, ar fi fost un bun creștin foarte generos cu tinerii credincioși. El avea obiceiul de a-i cununa după ritualul creștin și le dăruia flori din grădina sa pentru a marca bucuria evenimentului. În vremurile lui, însă, împăratul Claudius al II-lea a scos căsătoria în afara legii, deoarece legea îl împiedica să cheme la oaste bărbații tineri care aveau neveste și copii. Astfel, episcopul Valentin a continuat să îi cunune în secret pe tinerii care aveau nevoie de el, dar taina lui s-a aflat și a fost aruncat în închisoare.

Când e Valentine's Day 2022? Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

Când e Valentine's Day 2022? Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La mulți ani de Ziua Îndrăgostiților! Felicitări superbe pentru persoana iubită

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Chiar și după zidurile închisorii, tânărul episcop îi îndruma pe îndrăgostiți și îi ajuta scriindu-le mesajele de dragoste pentru iubitele lor. Legenda spune că tânărul episcop a convertit-o la creștinism pe fiica unuia dintre gardienii lui, care s-a îndrăgostit de tânărul preot.

Cei doi corespondau adesea, iar Sf. Valentin se semna la sfârșitul scrisorilor cu expresia ”Al tău Valentin” care avea să devină cu timpul tot mai folosită în scrisorile de dragoste trimise de tineri cu ocazia zilei de 14 februarie.

Însă, la un oment dat, împăratul a aflat vestea că, Sf. Valentin îi încuraja pe tineri să se căsătorească în secret și a dat poruncă să fie omorât în ziua de 14 februarie 269. Câteva secole mai târziu, episcopul italian a fost sanctificat și este azi considerat patronul îndrăgostiților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si