A trecut aproximativ o lună de când țările europene au eliminat din restricții. Și SUA au luat măsuri similare în februarie și martie.

Creștere dramatică a numărului de infectări

Oamenii consideră că ridicarea restricțiilor ar fi dus la un lucru negativ. Cazurile au crescut alarmant în Europa, oamenii temându-se de o revenire la situația care nu a fost depășită în totalitate.

Citeste si: E momentul să ne îngrijorăm? China a înregistrat un număr dublu de infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

O situație similară a fost în noiembrie 2021, tot la o lună după ce evenimentele de mase și călătoriile au revenit aproape de nivelurile pre-pandemice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Pentru a doua, mulți au dat vina pe varianta Omicron, spunând că apariția ei a fost neașteptată. Dar mai multe variante apăruseră deja în timpul pandemiei, iar creșterea cazurilor a venit chiar înainte ca Omicron să fie detectat în Africa de Sud.

Iar acum, când Omicron pare a fi dat înapoi, politicienii din Europa și SUA au instituit o nouă rundă de relaxare.

Care este noua mutație Covid-19

Oficialii din domeniul sănătăţii publice şi oamenii de ştiinţă monitorizează îndeaproape BA.2, care a fost descrisă ca fiind o variantă "invizibilă", deoarece prezintă mutaţii genetice care ar putea să o facă mai greu de distins.

Citeste si: Milioane de oameni în lockdown din cauza Covid

Noua subvariantă este cea mai recentă dintr-un lung şir care a apărut de la începutul pandemiei în China, la sfârşitul anului 2019.

Varianta Omicron, care este cea mai transmisibilă tulpină de până acum, a depăşit varianta Delta. La rândul ei a înlocuit varianta Alfa. Varianta BA.2 este acum responsabilă pentru mai mult de jumătate din cazurile noi din Germania şi reprezintă aproximativ 11% din cazurile din SUA.

"Este clar că BA.2 este mai transmisibilă decât BA.1 şi acest lucru, combinat cu relaxarea măsurilor şi scăderea imunităţii, contribuie la creşterea actuală a infecţiilor", a declarat luni pentru CNBC Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea Warwick.

Citeste si: Aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si