La data de 26 martie 2024, podul Francis Scott Key din Portul Baltimore s-a prăbușit. Incidentul tragic a avut loc după ce o navă s-a izbit de unul dintre picioarele de sprijin ale podului.

Prăbușirea podului s-a soldat cu moartea a șase persoane care ar fi lucrat la drumuri. În urma incidentului, transportul prin Portul Baltimore a avut de suferit. 

Când se va relua circulația din Portul Baltimore?

Corpul de ingineri al Armatei SUA ar fi declarat că circulația din Portul Baltimore ar urma să fie reluată, treptat. Potrivit informațiilor transmise de news.ro, până la sfârșitul lunii aprilie, prin port ar putea circula unele nave care transportă automobile și echipamente pentru ferme. Circulația ar urma să fie reluată la capacitate maximă până la sfârșitul lunii mai.

În urma prăbușirii podului, circulația navelor de autoturisme, camioane uşoare şi maşinării pentru ferme şi construcţii a fost puternic afectată. Se pare că în cursul acestei săptămâni ar fi fost deschise două canale auxiliare pentru nave de urgenţă, remorchere şi barje. Canalele auxiliare se află pe fiecare parte a navei avariate, care se află blocată sub resturi ale podului, cu mii de containere, dar şi un echipaj format din 21 de marinari, aflaţi încă la bord. 

Citește și: VIDEO- Prăbușirea podului din Baltimore naște controverse. Teoria „lebăda neagră”- Am fi fost avertizați

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

baltimore

Podul s-a prăbușit după ce o navă s-a izbit de un picior de sprijin

[Sursa foto: Profimedia]

Canalele auxiliare deschise nu permit navigația completă, având adâncimi de 3,35 metri şi 4,2 metri. Navele cargo mari nu s-ar putea deplasa, având nevoie de adâncimi de peste 10 metri.

"Se aşteaptă să deschidă un canal cu acces limitat, cu o lăţime de 85,3 metri şi o adâncime de 10 metri, către Portul Baltimore în decursul următoarelor patru săptămâni– până la sfârşitul lui aprilie", ar fi transmis corpul Armatei SUA, citat de news.ro. 

Citește și: VIDEO. Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă. Mai mulți oameni au murit, iar FBI participă la anchetă: „Aceasta este o urgenţă gravă"

pod baltimore

Când se va relua circulația din Portul Baltimore? 

[Sursa foto: Profimedia]

Un canal de navigație cu o lățime de 213 metri şi o adâncime de peste 15 metri, ar urma să fie pus în circulație până la sfârșitul lunii mai, mai precizează corpul armatei, potrivit sursei citate anterior.

Administrația președintelui Joe Biden ar fi declarat că investiția necesară pentru curățarea canalului și începerea reabilitării se ridică la suma de 60 de milioane de dolari. Mai mult decât atât, președintele ar urma să solicite finanțare și pentru reconstrucția podului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si