Valurile de caniculă au fost prezente atât în India, cât și în sud-estul Asiei, inclusiv în Luang Prabang, Laos, unde s-au înregistrat 42,7 grade Celsius în această săptămână.

Valul de caniculă a închis școlile din Asia. S-au înregistrat cel puțin 13 decese în India din cauza temperaturilor extreme

Cel puțin 13 persoane au murit din cauza insolației în vestul statului indian Maharashtra după ce au participat la un eveniment important.

Citește și: Din India, în solariile bihorene

Cel puțin 13 persoane  au murit din cauza insolației în vestul statului indian Maharashtra, după ce au participat duminică la o ceremonie de premiere a statului la care a fost prezent un înalt oficial guvernamental, au confirmat oficiali ai poliției.

Citește și: Pui de ghepard născuți în India

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

În Navi Mumbai, orașul în care a avut loc ceremonia, între 50 și 60 de persoane au fost spitalizate, potrivit unui oficial al poliției din oraș, care a cerut să nu fie numit, deoarece nu este autorizat să vorbească cu presa.

Mulțimea ar fi înfuntat 42 de grade Celsius

Se crede că numărul total al celor afectați de temperaturile caniculare de la eveniment este mult mai mare, deoarece este posibil ca mulți să fi solicitat îngrijiri medicale în districtul lor.

Oficialul de poliție a declarat marți pentru CNN că peste 1 milion de persoane au participat la ceremonia de decernare a Maharashtra Bhushan, un premiu civil acordat de guvernul statului.

Guvernul statului va oferi despăgubiri de 500.000 de rupii (6.095 de dolari) familiilor celor decedați și va acoperi cheltuielile medicale ale celor aflați sub tratament, potrivit unei declarații a biroului ministrului șef al statului Maharashtra, Eknath Shinde, publicată duminică.

În declarație, Shinde a descris decesele survenite în urma ceremoniei ca fiind "foarte dureroase și nefericite".

Citește și:  Un român a ocupat ilegal o locuință din Italia dându-se drept carabinier. Bărbatul a fost arestat într-un autocar cu destinația Franța

Citeste si:  „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni- kanald.ro

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea Bostănică a răbufnit după ce a fost intens criticată pe internet- radioimpuls.ro

Citeste si:  Theo Rose a spus clar și fără rețineri ce părere are despre Simona Halep- wowbiz.ro

În timpul evenimentului, invitatul de onoare, ministrul de interne Amit Shah, a lăudat mulțimea pentru că a înfruntat temperaturile de 42C (107 Fahrenheit) pentru a participa la ceremonia în aer liber. Se așteaptă ca temperaturile din acest stat să rămână ridicate în această săptămână, potrivit Departamentului de Meteorologie din India, deși departamentul nu a emis o alertă de caniculă pentru Maharashtra până luni.

Valurile de căldură în India au loc de obicei între martie și iulie, dar în ultimii ani aceste perioade de caniculă au devenit mai intense, mai frecvente și mai lungi. Anul trecut, India s-a confruntat cu un val de căldură toridă, în care unele părți ale țării au atins peste 49C (120F).

Până în iulie, India a înregistrat 24 de decese cauzate de caniculă, a relatat Reuters, citând date furnizate de ministrul indian al științei și tehnologiei și al științelor pământului, Jitendra Singh.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si