Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

Cine vrea miel ieftin să bată-n poarta fermei - îndemnul vine chiar de la Ministrul Agriculturii care a aflat că animalul în viu se vinde, la producător, cu 15 lei kilogramul. Cumpărătorilor nu le surâde ideea unui drum în plus din vreme ce abatoarele de sacrificare nu se găsesc la colț de stradă.

Andreea Albu,

Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu 75 de lei se vindea, acum o săptămână, kilogramul de miel la o măcelărie din Brăila. Vina nu e însă a comerciantului, ci a cumpărătorului, crede Ministrul Agriculturii. Cine nu e dispus să plătească atât are cale liberă să ia mielul viu, direct din fermă

În piețe mielul costă de 4 ori mai mult decât la poarta fermei

Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: "Prețul minim pe care l-am constatat la comercializarea cărnii de miel a fost de 15 lei pe Kg și așa cum a prezentat și presa prețuri de 45-50 de lei chiar mai mult ajuns la raft, dar trebuie să avem în vedere acele verigi intermediare în lanțul de aprovizionare."

Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte

În piețele din Capitală, mielul costă de 4 ori mai mult decât la poarta fermei. De ce, ne explică unul dintre comercianți:

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citeste si: Mesaje de Paşte 2022: Urări şi felicitări cu Hristos a Înviat!

"17 lei ăia de care spune domnul ministru e în viu... el scade jumătate la tăiere.

Asta înseamnă un 35 de lei plecat de la danșii. Apoi abatorizare, abatorizarea include prestări servicii și costurie cresc."

Clienții nu se înghesuie să cumpere mieii vii

Miei vii nu vrea nimeni, spune Dorel, un fermier din Vaslui care-și taie animalele la abator. Zilele acestea are de vânzare cam 150 de bucăți, însă clienții nu se înghesuie să cumpere carnea netranșată, așa că abia a reușit să vândă șapte.



Sorin Neamțu, fermier: "Vine omul, cumpără un kilogram, două de carne, nu mai cumpără mielul întreg, trebuie să te chinui să-l secționezi, să-l tai."

Citeste si: Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

Una peste alta, autoritățile ne sfătuiesc să avem grijă de unde cumpărăm mielul de Paște. De pildă, într-o piață din București, în loc să fie ținut în vitrinele frigorifice, carnea stă pe tăvi neacoperite și oricine o poate atinge.

Autoritățile înmulțesc controalele, dar în zadar. Până acum au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei celor care comercializează alimentele în condiții improprii.

Citeste si: Cum se fierb ouăle de Paşte: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI