Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Doua suflete striga dupa ajutor in miez de noapte.  In Focșani, o catelusa se zbate intre viata si moarte cu un picior retezat. Un altul zace lovit de masina intr-o halta parasita din Aninoasa!

Ne aflam in fata unei situatii dificile. O suflet este intr-o stare extrem de grava la o distanta de 200 km de noi. Trebuie sa ajunga urgent la medic. Trenul i-a retezat un picior cu cateva zile in urma iar situatia se agraveaza cu fiecare minut care trece. Cativa voluntari din Focsani se ofera sa o aduca la Bucuresti in toiul noptii, la spital.

Catelusa a pierdut mult sange si este imediat pusa pe perfuzii. Timp in care medicul pregateste zona ranita pentru operatie…

In timp ce incearcam sa-i salvam viata, intr-o incapere alaturata un alt catel sufera in tacere si asteapta cuminte ziua in care va merge din nou.

"Este din acelasi loc de unde am luat si cateaua asta.
Ce am luat de la Focsani e… Nu stiu ce se intampla in locul ala. Deci, a fost sfasiat pur si simplu. Sfasiat in adapostul public!.

In debara, intr-o cutie de carton alt pacient ne-a atras atentia…. Un ghem de blana a fost gasit pe strada...

"Ii trebuie o pernuta din aia calda. I-am pus cu apa in sticle toata ziua. Iar acum l-am lasat ca trebuie sa-i dau de mancare din nou…"


Ne intoarcem la pacianta noastra. Desi i s-au administrat mai multe intaritoare este inca foarte slabita din cauza infectiei care i-a cuprins corpul. Suntem nevoiti sa parasim sala de operatie si sa speram ca medicii vor face o minune….

Alta seara, alt apel! O femeie ne roaga disperata sa salvam un catel lovit de masina si abandonat intr-o halta parasita de langa Targoviste.

Ajungem cat putem e repede si pornim catre locul unde ne asteapta alt suflet neajutorat. " Cred ca e lovit ca am vazut ca are sange si pe nas. Are sange pe nas ca eu l-am sters o leaca. Se inneca in sange"

Bietul catel nu mai poate sta in picioare din cauza loviturii pe care a primit-o. Are insa puterea de a lupta si asta este cel mai important. "Ma lasi sa te iau de ceafa fara sa ma musti? Hai! Incearca sa-l iei de subtioara. Nu ca ieri m-a muscat sunt vanat tot. Hai, hai cu tata, usor, usor! Bravo cu tata usor. Ia-o pe acolo ca ai usa acolo. Gata, iubita mea. Hai ca-l pune tata in masina acum si ne uitam noi la picioare. Hai, hopa sus. Bravo tata. Bravo! Gata, nu ne speriem …"

Acum ca totul este sub control doamna Elena, ingerul pazitor al acestui suflet, rasufla in sfarsit usurata.


" Va urmarim intr-una la televizor pe Kanal D si in seara asta v-am vazut. Doamne, nici nu ne putem… Sa va dea Dumnezeu sanatate ca faceti un gest atat de frumos. Salvati niste suflete".

In drum spre Bucuresti atmosfera se inveseleste iar eroul nostru este in centrul atentiei.

In masina telefnul suna intruna chiar daca este trecut de miezul noptii. Fiecare apel este cu povestea lui….

Celentano asa cum l-am denumit pe prietenul nostru patruped a trecut cu bine de operatie si acum trage tare sa se recupereze. Medicul ne explica mai bine care este situatia…

"A avut o luxatie, i-am imobilizat-o. Este la cateva zile dupa operatie si pare sa aiba deja niste reflexe… Niste reflexe foarte puternice…."

"Deci el practic ce a avut? Cum l-am adus noi in seara aia? Era lovit sau cine stie ce a patit saracul… O lovitura puternica. Foarte puternica"


Atat de puternica incat aproape i-a rupt coloana in doua. Radiografia ne arata in ce stare a ajuns bietul animal dupa ce a fost lovit de masina….

Nu avem inca promisiuni prea mari insa Marius crede ca medicul nu ne spune tot…

Nu la fel de norocoasa a fost si catelusa din Focsani. Cu toate ca medicii au foacut tot posibilul sa-i salveze viata, starea in care a fost adusa era mult prea grava iar din nefericire infectia care i-a cuprins corpul...a doborat-o imediat dupa operatie. Ne bucuram insa ca macar pe unul l-am putut salva si ca are mari sanse sa merga din nou. Poate chiar... cine stie... in lesa unui stapan iubitor…


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si