Aproximativ 2.000 de mașini au reușit să părăsească marți orașul Mariupol, asediat de peste 14 zile de forțele ruse, în cadrul unui convoi umanitar, au transmis autoritățile locale citate de The Guardian.

Citeste si: Au fugit de războiul din Gaza și au ajuns la războiul din Ucraina. Zeci de studenți palestinieni fug de război

Orașul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, se confruntă cu cea mai gravă situație din toată țara- după ce populația a rămas captivă în fața bombardamentelor zilnice, fără curent electric, căldură, apă

curentă și cu provizii limitate de mâncare.

Nu au plecat decât o parte dintre cei care vroiau să scape din infern

Într-o postare online publicată astăzi, primăria Mariupol a spus: De la ora 14:00, se știe că 2.000 de mașini au părăsit Mariupol. Dar viceprim-ministrul Irina Vereșciuk a spus că un convoi cu provizii cu Mariupol a fost blocat la Berdyansk, în apropiere.

Evacuări parțiale din Mariupol

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministrul Vereșciuk a acuzat Rusia că a mințit cu privire la îndeplinirea acordurilor pentru a ajuta civilii să scape din capcană.

Citeste si: Rusia spune că a primit garanții scrise din partea SUA în "acordul nuclear" cu Iranul

Ea a adăugat că convoaiele de mașini private nu au fost suficiente pentru a evacua oamenii din Mariupol și că autobuzele trebuie lăsate să treacă.

Luni, autoritățile locale au declarat că peste 160 de mașini private au părăsit orașul Mariupol în ceea ce ar fi prima evacuare reușită de când orașul a fost încercuit de trupele ruse în urmă cu mai bine de două săptămâni.

Număr uriaș de civili morți la Mariupol

Aproximativ 300 de civili au ajuns marți dimineața în orașul Zaporizhzhia, la aproximativ 170 de km de orașul-port, după cum a anunțat consiliul orăşenesc Mariupol.

Cel puțin 200.000 de persoane au nevoie urgentă de evacuare din Mariupol, potrivit estimărilor oficiale ucrainene.

Citeste si: "Nu am mamă, nu am tată, au murit". Drama copilului care a ajuns în România și nu poate fi adoptat

Locuitorii orașului au rămas fără încălzire, electricitate și apă curentă de aproape două săptămâni, spun autoritățile.

Peste 2.500 de locuitori ai Mariupolului au fost uciși de la invazia rusă din 24 februarie, a declarat luni un înalt oficial din Biroul Președintelui ucrainean într-o declarație de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si