Un agent imobiliar încearcă lunar să încheie cât mai multe contracte, deoarece de acest lucru depinde și salariul său. Meseria de agent imobiliar este una dinamică, în care totul depinde doar de tine şi de cât de dedicat eşti ca agent imobiliar. De asemenea, salariul ține și de cât de multe vizionări reuşeşti să îţi programezi, dar în principal de cât de multe apartamente sau case reuşeşti să vinzi.

Citeste si: VIDEO| Zanni îşi caută casa visurilor

Ce sumă poate câștiga un agent imobiliar 

Pe lună, un agent imobiliar cu experiență în domeniu poate câştiga suma de 5000 de euro. Agenţii imobiliari nu au salarii fixe sau dacă au o sumă în contractul de angajare aceasta este, cel mai probabil, salariul minim pe economie. Mai departe, banii vin după vânzarea de apartamente.

Un agent imobiliar  nu trebuie să stea 8 ore la birou și nu i se ține evidența orelor petrecute la serviciu.

Singurul moment în care un agent imobiliar încasează bani este acela când este de faţă la semnarea unui contract de vânzare – cumpărare, iar imobilul respectiv este reprezentat de ei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să-ţi îndeplineşti visul de a avea casa ta

Potrivit specialiștilor, un agent imobiliar de succes obține o sumă de 10.000 de euro într-un an doar din comisioane. În privința unui salariu lunar, acesta poate ajunge la aproximativ 4000 de lei, dar totul depinde de cât de dedicat şi implicat este agentul respectiv. Această sumă crește proporțional cu eforturile depuse și ținând cont de politica firmei din care face parte agentul. 

Fiecare zi este diferită pentru un agent imobiliar

Poate aduce vești bune sau mai puțin bune. Salarizarea unui agent imobiliar din București este compusă de regulă din parte fixă (o sumă minimă) și comisionul generat de vânzări sau închirieri de succes.

Procentul primit comision este plătit de clienți și, prin urmare, cu cât sunt mai multe afaceri concretizate, cu atât agentul câștigă mai mult.

Potrivit site-urilor de recrutare, partea fixă este cuprinsă, de obicei, între 1.000 și 1.500 de lei, iar partea variabilă a comisionului merge de la 1.000 de euro până la 3.000 – 4.000 de euro sau chiar mai mult, în funcție de tranzacții.

Citeste si: Agenții imobiliari câștigă tot mai bine

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si