Cea mai delicioasă reţetă de urzici cu usturoi
Urzicile sunt plante medicinale benefice pentru organism datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale.
Urzicile se găsesc în aproape toate zonele cultivate sau necultivate din grădini, păduri, izlazuri, prin tufișuri sau pe lângă șanțuri. Sunt plante care, în contact cu pielea, produc urticarie, inflamația însoțită de usturime și prurit intens, dar dacă sunt culese și consumate corect, urzicile au o mulțime de proprietăți miraculoase pentru organism.
Urzicile se curăță de firele de iarbă care au rămas de la cules și de frunzele mai urât, apoi se spală în mai multe ape și se pun într-o oală cu apă pusă la fiert în prealabil.
Citeste si: VIDEO- Urzici, leurdă și tofu- chefi-ii ne învață rețete noi de post
Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, se scurg de apă și se toacă mărunt.
Se toacă și jumătatea de ceapă, se curăță și se zdrobește usturoiul și le călim câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură și jumătate de ulei. În momentul în care încep să se înmoaie, dăm focul la mic, adăugăm făina și amestecăm până devine omogenă compoziția.
Se toarnă laptele, apa în care au fiert urzicile sau apă simplă și amestecăm din nou. Apoi mai lasăm câteva minute la foc mediu, până începe să fiarbă și se adaugă urzicile.
Mai lăsăm mâncarea de urzici la foc mediu pentru aproximativ 10 minute și este gata.
diuretic
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
hemostatic (opreste sângerarea)
antiseptic
Citeste si: Ce vitamine conţine ştevia?
emolient
depurativ
combate reumatismul și anemia
vindecă rănile și ulcerul
stimulează creșterea părului
luptă împotriva bolilor de rinichi
reglează tensiunea arterială și nivelul de zahăr în sânge
stimulează apetitul
efect laxativ.
Citeste si: Reţete cu leurdă: Cele mai delicioase preparate