UPDATE: Bilanţul seismului de miercuri, din Italia, a crescut la 267 de morţi şi 387 de răniţi, a anunţat Protecţia Civilă. Din totalul victimelor, 207 au fost înregistrate la Amatrice, 49 la Arquata şi 11 la Accumoli.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, vineri dimineata, ca a fost confirma decesul unui al saselea cetatean român, un copil de 11 an, a carui mama a fost ranita si se afla in spital.

"L-au găsit aseară. Am vorbit deja cu rudele să vină ridice trupul copilului”, a declarat Bogdan Gheorghică. El a precizat că în cursul nopţii de joi spre vineri nu au mai fost scoşi supravieţuitori de sub dărâmături, ci numai trupuri neînsufleţite. ”De acum e greu să mai găseşti supravieţuitori”, a spus preotul ortodox din Fermo, Bogdan Gheorghică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Referitor la cei cinci români raniti si internati in spitale din proximitate, medicii curanti au comunicat Ambasadei României la Roma ca starea acestora este momentan stabila, viata nefiindu-le pusa in pericol, potrivit News.ro.

Potrivit MAE, continua demersurile pentru identificarea altor 17 cetateni români dati disparuti, iar verificarile in acest sens se efectueaza in permanenta coordonare cu autoritatile italiene competente.

MAE reaminteste ca cetatenii români afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada României in Italia- (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna- (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Români din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Italia a declarat stare de urgenta in regiunile cele mai grav afectate de seismul de miercuri, in timp ce sperantele de a mai gasi supravietuitori scad de la o ora la alta. Premierul italian Matteo Renzi, care a convocat joi seara o sedinta de urgenta a Guvernului, a decis sa aloce, in prima etapa, 50 de milioane de euro pentru reconstructie.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locala 3.36 (4.36, ora României), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, intr-o zona muntoasa din centrul Italiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si