Cel mai bun desert de toamnă: Trebuie să îl încerci în acest weekend! Rețeta completă
Cel mai bun desert de toamnă. Gustul plăcintei de dovleac va încânta papilele gustative tuturor oamenilor. Te invităm să încerci cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac!
Într-o cratiță încăpătoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la călit împreună cu 4-5 lg zahăr. Se amestecă din când în când.
Gutuile se spală bine de puf, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se adaugă peste dovleacul din cratiță, la călit.
Se toarnă cca 100 ml apă pentru a se înmuia puțin dovleacul, acesta nelăsând zeamă.
În final se adaugă merele date pe răzătoarea cu găuri mari. De asemenea, se adaugă zahăr după gust. Când sunt gata, se ia de pe foc și se adaugă scorțișoară. Se lasă la răcit.
Pentru aluat
Într-un vas se amestecă cu un tel oul, zahărul, zahărul vanilinat, laptele și uleiul.
Se adaugă puțin câte puțin făînă și praf de copt. Când se obține un aluat ce se poate frământa, se răstoarnă pe blatul de lucru și se adaugă făină cât să se obțină un aluat omogen ,ce se poate întinde.
Se împarte în două părți, una mai mare și una mai mică.
Se ia bucata cea mare și se întinde într-o foaie mai subțire atât cât să acopere o formă de tartă.
Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, apoi se presară grișul.
Se toarnă umplutura de dovleac și se nivelează bine.
Restul de aluat se întinde în formă rotundă și se taie cu ajutorul unui cuțitaș zimțat în fâșii. Se pun fâșiile peste umplutură în formă de grilaj. Se dă tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până se rumenește.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit după care se pudrează cu zahăr pudra vanilat.