Un orez cu lapte cu aromă de carne alături de „oul secular”. Un preparat ciudat pe care chinezii îl găsesc însă ideal pentru micul dejun. Nu vă lăsați păcăliți de aspectul oului, nu are un secol, doar arată ca și cum ar fi stat un veac la murat.

Citește și: EXCLUSIV- Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Greșeala pe care multe gospodine o fac, an de an, când o prepară. Nutriționist: ”Cantitatea de ulei și sare- o provocare”

„Când oul e decojit, are culoarea neagră. Foarte apetisant arată! Interiorul e gălbui, iar în interior e negru cu puțin verzui.”

Culoarea închisă a oului e dată de amestecul de argilă în care e pus la păstrat. Locuitorii din regiunea Hong Kong îl consideră un preparat tradițional și îl servesc adesea musafirilor străini.

Micul dejun al olandezilor: Obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată 

Trecem acum la un mic dejun mai dulce, dar la fel de straniu pentru est europenian. Olandezii obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată, ca acelea pe care noi le punem pe înghețată sau pe torturi. Gustarea e populară și pe TikTok.

„Asta e delicatesa olandeză. Luați felii de pâine toast moale, le ungeți cu unt, și apoi presărați firele de ciocolată.

Dar atențue, nu pe cele în culorile curcubeului, ci pe cele din ciocolată amară, acelea sunt hagelsag.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Anual, 14 milioane de kilograme de bobițe de ciocolată sunt consumate în Olanda.

Gastronomia peruviană, considerată a fi una dintre cele mai sănătoase din lume, are deopotrivă un preparat bizar pentru micul dejun, leche de tigre. Adică sucul obținut după ce amestecăm pește, ceapă, lime și condimente.

„Trebuie respectate întotdeauna principiile de bază ale bucătăriei peruane: produse proaspete, gustul acid, lămâie.”

Laptele de tigru, așa cum se traduce preparatul, este un adevărat cocktail de vitamine,și are inclusiv proprietăți aprodisiace.

Ultimul preparat vine din Jamaica și deși am putea jura că e o omletă cu legume, de fapt avem de-a face cu fructul ackee, tradițional în țara africană.

Fructul ackee se aseamănă la gust cu nucile, iar textura cremoasă îl face ideal pentru a fi amestecat în mâncăruri delicioase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si