China a refuzat să furnizeze companiilor aeriene ruse piese de aeronave, a declarat joi un oficial al autorităţii aeriene ruse, citat de agenţiile de presă din Rusia. Solicitarea rușilor a fost făcută după ce Boeing şi Airbus au oprit furnizarea de componente, ca parte a sancțiunilor occidentale.

Citeste si: Miliardarul Roman Abramovici și alți 7 oligarhi ruși, pedepsiți de guvernul britanic. Toate activele lor, înghețate

Sectorul aviației din Rusia este strâns de sancțiunile occidentale asupra invaziei Ucrainei, Ministerul de Externe al Rusiei avertizând săptămâna aceasta că siguranța zborurilor rusești de pasageri este amenințată.

De ce a refuzat China să ajute Rusia 

Agenții, inclusiv Interfax, l-au citat pe Valery Kudinov, un oficial din Rosaviatsia responsabil cu menținerea navigabilității avioanelor, spunând că Rusia va căuta oportunități de a-și procura piese din țări precum Turcia și India, după o încercare eșuată de a le obține din China.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini cutremurătoare surprinse din satelit după dezastrul lăsat de bombardamentele rușilor în Mariupol. Distrugerile sunt "catastrofale" şi "apocaliptice"

Oficialul de la Moscova a mai spus că firmele rusești își înregistrează avioanele în Rusia după sancțiunile SUA și ale Uniunii Europene asupra aviației și că se așteaptă ca unele altele să fie returnate companiilor de leasing, potrivit Reuters.

China utilizează pentru prima dată cuvântul "război" în privința invaziei ruse din Ucraina

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a afirmat joi că Beijingul speră ca „războiul” din Ucraina să se oprească „cât mai curând posibil”, într-o conversație telefonică cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Citeste si: Rușii vor ataca România și întreaga Europă?! Ce a declarat Serghei Lavrov: „O amenințare directă”

Declarațiile lui Wang reprezintă primul moment în care acesta descrie situația din Ucraina drept „război”. Până în prezent, China a evitat să descrie atacul Rusiei asupra Ucrainei drept „invazie” sau să condamne acest act.

Presa de stat din China a folosit masiv retorica Kremlinului, vorbind despre o „operațiune specială”, potrivit G4media.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si