Close sidebar
Close sidebar

Cine sunt românii care ar putea plăti taxe mai mari din 2022

Cota unică de impozitare ar putea eliminată de viitorul Guvern PNL-PSD, iar social-democrații au planuri cât se poate de aplicate cu privire la "impozitarea luxului".

Razvan Ilie,

Marcel Ciolacu este de părere că în România trebuie, de asemenea, să se revină „la impozitarea marilor averi”. 

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La negocierile de miercuri privind programul de guvernare, PSD a venit cu propuneri concrete pentru a creşte veniturile statului, printre care se numără şi taxarea "luxului", după cum a declarat fostul premier și prim-vicepreşedinte al PSD, Sorin Grindeanu.

Citeste si: Codrin Ștefănescu, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Liderii social-democrați au ajuns la concluzia că România trebuie să renunțe la cota unică de impozitare și să adopte un sistem progresiv de impozitare. Sorin Grindeanu a spus că statul trebuie să găsească soluții pentru a aduce venituri în plus la bugetul de stat, prima fiind cea legată de "taxarea luxului". 

Citeste si: Negocierile dintre PNL și PSD, "blocate" în privinţa desemnării premierului

Marcel Ciolacu: România nu poate rămâne "ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că social-democraţii au ajuns la concluzia că România nu poate rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare.

Întrebat de jurnaliști cum ar putea arăta rediscutarea cotei unice şi o impozitare progresivă şi dacă PNL este de acord cu toate acestea, Ciolacu a spus: „Ar arăta cum arată restul Europei, în toate ţările

civilizate şi cu economii mai dezvoltate decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Am spus foarte clar că despre cota unică şi înlocuirea cotei unice ar trebui să fie un program comun pe care să îl discutăm la anul pentru formarea bugetului din anul următor.  Momentan am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică. Este concluzia PSD”.

Citeste si: Ce au decis PNL și PSD după prima serie de negocieri. Viitorul Guvern va avea mai multe ministere

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Marcel Ciolacu a menţionat că în România trebuie, de asemenea, să se revină „la impozitarea marilor averi”.

"Vrei iaht, plăteşti în plus"

Fostul premier social-democrat Sorin Grindeanu a precizat, miercuri, că România are cea mai mică rată de colectare fiscală la nivelul Uniunii Europene și că este absolut necesar să corectăm acest lucru.

"Sigur că ne dorim să creştem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocaţiile să fie conform legii. Pentru asta am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a creşte veniturile statului. Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să îl numim aşa. Toate ţările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plăteşti în plus. Vrei maşini de sute de mii de euro, plăteşti în plus. E o intenţie, nu e niciun fel de impunere, este o intenţie pe care noi am declarat-o astăzi, urmând să o detaliem şi nu este o condiţie pe care o dă PSD", a afirmat Grindeanu la Palatul Parlamentului.

Citeste si: VIDEO EXCLUSIV| Certificatul verde e obligatoriu și... nu prea pentru toată lumea! Palatul Parlamentului, locul unde demnitarilor nu le este solicitat pașaportul verde

Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început, miercuri, cu partea economică şi socială. Sorin Grindeanu, propuneri pentru taxarea luxului

[Sursa foto: Facebook]

Sorin Grindeanu a adăugat că este nevoie și de "un efort naţional pentru combaterea evaziunii fiscale".

"Să ştiţi că nu suntem de acord cu eliminarea facilităţilor pentru cercetare, IT şi construcţii, impactul pe care noi l-am calculat şi pe care toate aceste ramuri care au ţinut în această perioadă economia României ar fi unul care nu ar da cu plus. Sunt câteva propuneri, intenţii pe care noi le-am prezentat astăzi interlocutorilor pentru a creşte veniturile statului", a afirmat Grindeanu.

Temă în suspensie: impozitarea marilor averi

Întrebat dacă PNL a fost de acord cu suprataxarea marilor averi, Grindeanu a menţionat: "A rămas, după ce am transmis intenţia noastră, ca în discuţiile ulterioare, de astăzi, de mâine, de poimâine, să detaliem aceste puncte, deci nu a fost închis acest subiect".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit liderului social-democrat, este spaţiu pentru creşterile de pensii propuse de PSD.

"Există spaţiu de creştere şi au fost şi colegii de la PNL de acord pe ceea ce înseamnă pensii, tocmai vă spuneam la început de creşterea punctului de pensie cu 11%. Mâine este întâlnirea specialiştilor pe muncă şi se vor detalia aceste lucruri pe care le-am anunţat astăzi. Acela este spaţiul de creştere pe care îl avem acum şi care poate fi dat şi pe care noi vrem să îl dăm, pentru că nu putem să tot împovărăm populaţia, trebuie să venim şi cu creşteri de venituri, nu doar cu creşteri de preţuri", a arătat Sorin Grindeanu.

Șeful PNL: Nu vrem să creștem taxe

Președintele PNL, Florin Cîţu, a declarat după negocierile de marți că taxele nu vor fi majorate în perioada următoare și că nu a fost adusă în discuție la negocierile pentru formarea majorității de guvernare impozitarea progresivă.

„În acest moment, am spus foarte clar că nu vrem să creştem taxe. Niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va putea să fie trecut”, a indicat Florin Cîţu.

Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început, miercuri, cu partea economică şi socială.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI