Ciorbă de burtă falsă: Reţetă perfectă pentru perioada postului
Ții post și ți s-a facut brusc pofă de ciorbă de burtă? Noi vă prezentăm o rețetă inedită de ciorbă de burtă falsă delicioasă. Și nici nu vei simți diferența că este, de fapt, un preparat de post.
Iată care este ingredientul secret care se pune în ciorba de burtă falsă!
Ingredientul vedetă este din rețeta de ciorbă falsă sunt ciupercile Pleurotus. Acestea sunt bogate în proteine, vitamine din complexul B, ele au o concentrație mare de lovastatina, o substanță cunoscută că fiind de mare ajutor în scăderea colesterolului “rău”. Astfel, dintre toate tipurile de ciuperci pentru consum, acestora li se atribuie proprietăți nutriționale de excepție, fiind un aliment dietetic cu valoare nutriționala și terapeutică.
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta falsa
- 500 g de ciuperci pleurotus;
- un sfert de telina;
- un morcov mediu;
- 200 ml de smantana ori de iaurt mai gras;
- o radacina de patrunjel;
- cativa graunti de usturoi;
- un galbenus de ou;
- ulei;
- piper si sare dupa gust;
- 1-2 gogosari murati ori ardei iuti (optional, la servire).
Mai intai, se pregatesc ingredientele necesare pentru ciorba de burta falsă. Se rade morcovul, telina si radacina de patrunjel. Apoi caleste legumele in putin ulei in jur de 5 minute. Peste acestea se adauga ulterior aproximativ 2 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.
După care poti sa acoperi oala cu capac si sa lasi ciorba de burta falsa la fiert aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce se fierb legumele, lasa prepararul la foc mic pana adaugi galbenusul combinat cu smantana ori cu iart mai gras. Nu uita sa pui usturoiul pisat.
Poti sa servesti preparatul alaturi de gogosari murati ori un ardei iute. Te vei linge si pe degete de bun ce este!
Aceasta reteta de ciorba de burta falsa nu este potrivita doar pentru perioadele de post de peste an, ci poate fi pregatita si daca te numeri printre adeptii stilului vegetarian.
Totodată, în cazul in care suferi de o afectiune ce iti impune un regim fara carne, se poate dovedi o buna alternativa culinara. Poftă bună!