1. Un gin & tonic clasic

Ginul tonic este, probabil, unul dintre cele mai simple și răcoritoare cocktailuri. Format doar din două ingrediente principale: gin și apă tonică, acest cocktail a devenit extrem de popular în întreaga lume. Există o varietate bogată de mărci și tipuri de gin pe care le poți încerca pentru prepararea acestui cocktail. Dacă preferi, însă, gusturile simple și proaspete, folosește un  gin Tanqueray Sevilla 41.3%, 1L.

Ingrediente necesare:

  • 60 de ml de gin;
  • 120 de ml de apă tonică;
  • 1 felie de lămâie sau lime;
  • cuburi de gheață.

Mod de preparare:

Umple un pahar înalt, de tip highball, cu câteva cuburi de gheață. Adaugă ginul și completează cu apă tonică până la marginea superioară a paharului. Amestecă ușor cu o linguriță lungă pentru cocktailuri sau cu un pai. La final, adaugă o felie de lămâie sau de lime pentru un plus de prospețime și un aspect captivant. Această rețetă este una simplă, însă poți experimenta cu diverse arome și ingrediente, în funcție de preferințele tale.

2. Un Negroni savuros și echilibrat

Cocktailul Negroni este unul iconic, de tip aperitiv, ce își are originile în Italia.

Devenit popular mai apoi în întreaga lume, Negroni îți răsfață simțurile cu gustul său amar și echilibrat. Pentru a-l prepara chiar la tine acasă, ai nevoie de:

  • 30 de ml de  gin Whitley Neill Handcrafted 43%, 1 L;
  • 30 de ml de vermut roșu;
  • 30 de ml de Campari;
  • cuburi de gheață
  • o coajă de portocală pentru decor.

Pentru prepararea acestei băuturi, amestecă într-un pahar de whisky sau într-un pahar clasic pentru cocktailuri, proporții egale de gin, vermut roșu și Campari, după ce ai adăugat în prealabil suficiente cuburi de gheață. Folosește o lingură de băuturi pentru a omogeniza băutura complet și servește-o cu o felie subțire de coajă de portocală, pentru a-i evidenția aromele. Oferă acest cocktail delicios invitaților care apreciază aromele complexe și băuturile cu un caracter puternic.

3. Un Gimlet revigorant

Gimletul este un cocktail clasic cu alcool, ce include o combinație simplă de gin și suc de lime. Unul dintre cele mai vechi cocktailuri, acesta a devenit popular în special în anii 1950 și 1960, datorită aromei sale distincte, cu o notă predominantă de lime și o tentă ușor amară. Simplu și răcoritor, Gimletul este perfect pentru cei care apreciază gustul ginului și aromele citrice.

Ingrediente necesare:

  • 60 de ml de gin;
  • 30 de ml de suc proaspăt de lime;
  • 15 ml de sirop simplu (poți folosi și zahăr dizolvat în apă);
  • cuburi de gheață;
  • o felie de lime pentru decor.

Mod de preparare:

Umple un shaker cu gheață, apoi adaugă ginul, sucul de lime și siropul simplu. Agită energic timp de aproximativ 15 secunde și strecoară cocktailul într-un pahar răcit. La final, decorează cu o felie de lime și servește-l invitaților ce preferă băuturile ușor acide, cu tente proaspete.

Pentru ca gustul final să fie unul autentic,  comandă gin de pe Travelfree.ro  și personalizează rețeta în funcție de preferințele invitaților. Spre exemplu, poți înlocui ginul cu vodka sau poți adăuga ingrediente suplimentare, precum fructe sau siropuri aromate, în caz că vrei să obții o aromă mai complexă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cu ajutorul acestor trei rețete simple și delicioase, poți aduce în propria ta locuință magia și rafinamentul unui bar de cocktailuri. Indiferent dacă îți plac aromele citrice și revigorante dintr-un gin tonic, gustul echilibrat și sofisticat al unui Negroni sau aciditatea răcoritoare a unui Gimlet,  poți prepara un cocktail cu gin pentru fiecare preferință. Experimentează, personalizează și bucură-te de momente relaxante și deosebite în confortul propriei case, alături de cei dragi!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si