Langalam Viki ar fi fost dată dispărută o zi întreagă înainte ca trupul ei să fie găsit înecat într-o toaletă cu groapă, a doua zi, pe 7 martie, la școala primară Glen Grey din Africa de Sud. Cu inima frântă, familia ei este acum îngrijorată că micuța ar fi putut fi ucisă, mama ei, Nangamso, spunând că viața lor a fost distrusă de la tragedie.

Părinții fetiței, șocați de tragedie

"Nu există cuvinte care să descrie durerea pe care o simt. Durerea este de nesuportat. Nu am mai putut să dorm de săptămâni întregi. Niciun cuvânt nu poate descrie ceea ce simt. Sunt distrusă", a spus mama copilului.
Amnesty International Africa de Sud a declarat că speră ca acest incident tragic să determine guvernul să ia măsuri și să eradicheze toaletele cu gropi.

O fetiță de 3 ani a fost găsită înecată în condiții suspecte într-o toaletă cu groapă la o școală primară din Aftica de Sud

O fetiță de 3 ani a fost găsită înecată în condiții suspecte într-o toaletă cu groapă la o școală primară din Aftica de Sud

[Sursa foto: Mirror]

Citește și: Un turist a căzut în lac după ce i s-a rupt coarda de bungee în timpul unei cascadorii/ ”Dacă accidentul ar fi fost puțin mai grav, mi-aș fi putut pierde viața”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Se pare că și unii politicieni vor să facă acest lucru. Alianța Democratică, partidul oficial de opoziție față de Congresul Național African aflat la putere, ar intenționa să lanseze o acțiune în instanță pentru a obliga Departamentul de Educație de Bază să elimine toate toaletele cu gropi din școlile din Africa de Sud.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Educație de Bază, Elijah Mhlanga, a declarat că poliția investighează în continuare circumstanțele în care a murit Langalam.

Tragedia are loc după ce un alt copil a fost găsit mort într-un șanț

"Școala în care a învățat Langalam a primit toalete noi în 2018. Am transmis condoleanțe familiei și i-am sprijinit și vom continua să o facem până când adevărul va fi descoperit", a precizat acesta.

Potrivit rapoartelor locale, purtătorul de cuvânt al Departamentului Provincial de Educație, Vuyiseka Mboxela, a declarat că la toaletele de la școală nu ar fi mers trasă apa din cauza lipsei unui sistem de canalizare în sat.

Tragedia are loc la doar câteva săptămâni după ce unui băiat de șase ani i-au fost tăiate organele genitale și a fost lăsat să moară într-un șanț, în urma unui atac bolnav în țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si