Potrivit oficialilor din Japonia și Coreea de Sud, ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală. "Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat spre est", au indicat şefii de Stat Major de la Seul.

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

Paza de coastă a Japoniei a emis un mesaj de alertă în direcţia navelor din zonă din cauza a ceea ce ar putea fi o rachetă balistică trasă dinspre Coreea de Nord, potrivit presei internaționale.

Coreea de Nord, teste cu Hwasong-17, supranumită "racheta monstru"

Celelalte lansări recente ale Phenianului, pe 26 februarie și 4 martie, au fost probabil destinate să testeze un nou sistem de rachete balistice intercontinentale (ICBM), a declarat Departamentul de Apărare al Statelor Unite.

Conform armatei sud-coreene, Phenianul a lansat și săptămâna trecută o rachetă balistică, dar testul a fost un eşec.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Volodimir Zelenski cere întregii lumi să protesteze azi, la o lună de când Rusia a atacat Ucraina

Analiştii au avansat ideea că proiectilul a fost o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, supranumită "racheta monstru".

Frecvență fără precedent a testelor balistice în Coreea de Nord

Lansarea de joi ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, o frecvenţă fără precedent care a atras condamnare din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei.

Conform armatei sud-coreene, Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri cu lansatoare multiple de rachete.

SUA şi Coreea de Sud au avertizat că Phenianul ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, informează Agerpres.

Coreea de Nord va sărbători la 15 aprilie 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul regimului. Mulţi experţi se aşteaptă la o lansare de rachetă și cu această ocazie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si