Potrivit unei surse apropiate dosarului nord-coreean, citată sub acoperirea anonimatului de cotidianul Joong Ang Ilbo, Kung Sok-Ung a fost trimis într-o zonă agricolă, săracă, împreună cu familia sa.

Kim Jong-Un ar fi decis să îl pedepsească pe şeful adjunct al diplomaţiei după ce ambasadorul adjunct al ţării comuniste în Marea Britanie, Thae Yong-Ho, a fugit în Coreea de Sud, împreună cu familia sa, în urmă cu doi ani.



Dictatorul ar fi concediat şi exilat şi alţi patru diplomaţi de rang înalt însărcinaţi cu afacerile europene.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat că verifică informaţiile.

Kung, în vârstă de 72 de ani, este un diplomat vechi, care s-a ocupat de relaţiile diplomatice ale Phenianului cu Rusia şi Europa timp de aproape două decenii.

De când a preluat puterea, în 2011, Kim a ordonat numeroase execuţii ale unor înalţi oficiali, pentru a-şi consolida puterea.

În august, Ministerul sud-coreean al Unificării a confirmat că Phenianul l-a executat pe vicepremierul pentru Educaţie, pentru lipsă de respect faţă de Kim.

Cel mai cunoscut caz este cel al unchiului dictatorului, la un moment dat numărul doi din ţară, care a fost executat în decembrie 2013 pentru trădare şi corupţie.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, peste 100 de oficiali din partid au fost executaţi de când Kim a preluat puterea, după moartea tatălui său.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si