Rinat Maksioutov, şeful Centrului de stat Vektor, a indicat într-o întâlnire cu Putin şi cu principalii directori de centre de cercetare ruseşti că pregăteşte o primă fază de teste clinice pentru trei vaccinuri începând din 29 iunie, pe un eşantion de 180 de voluntari.

"Grupele de voluntari au fost deja formate. Am primit mai mult de 300 de candidaturi", a explicat el preşedintelui rus.

Coronavirus- Rusia este pregătită să testeze vaccinuri pe oameni din iunie

Potrivit lui Maksioutov, oamenii de ştiinţă din laboratorul său situat lângă oraşul siberian Novosibirsk au dezvoltat prototipuri de vaccinuri bazate pe şase platforme tehnologice. Testele sunt în prezent făcute pe şoareci, iepuri şi alte animale cu scopul de a determina prototipul cel mai bun de acum şi până la 30 aprilie.

Citeste si: CE: România, desemnată de UE pentru gestionarea echipamentelor medicale pentru blocul comunitar

El a adăugat că Vektor intenţionează să efectueze studii preclinice până la 22 iunie, chiar înainte de testele pe oameni.

Coronavirus - Rusia este pregătită să testeze vaccinuri pe oameni din iunie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Rinat Maksioutov a afirmat şi că primele teste pe voluntari ar putea începe din mai "dacă îl autorizează Ministerul Sănătăţii".

Citeste si: Incendii de pădure în jurul Centralei Nucleare de la Cernobîl nu au condus la o creştere a nivelului radiaţiei

Potrivit specialistului, Vektor dispune de tehnologie de vaccinuri testate pe oameni pentru alte maladii care ar putea fi folosite pentru dezvoltarea celui contra coronavirusului.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor”

Laboratorul Vektor a făcut cercetări secrete pe arme biologice în timpul epocii sovietice şi deţine mostre de diverşi viruşi, de la variolă la Ebola.

Rusia a înregistrat 7.297 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 58 de morţi.

Citeste si: Coronavirus România. 4.417 persoane sunt infectate cu COVID-19, iar 182 și-au pierdut viața


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si