E gata să ne împărtăşească reţeta unei tocăniţe din carne de porc cu legume, al cărei gust îl regăseam doar în oalele bunicilor.

Alin este bucatarul care duce pe alte culmi mancarea traditionala ardeleneasca.
Va gati o balotina din muschiulet de porc pe un pat din sos de legume de-a dreptul delicios.

Alin Vadean: "O sa incercam sa pastram gustul acela de la tocana pe care bunicile o gateau acasa"

Asadar, o reteta reinterpretata, in care dicteaza gustul, nu neaparat aspectul. Pentru inceput, bucatarul curata si taie legumele in cubulete mici.

Din morcovi vom scoate cateva cilindre, cilindre de morcovi pe care la momentul potrivit o s ava arat cum sa le pregatiti si o sa le folosim la final cu cateva legume.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intre timp, nu e neglijat nici muschiul de porc. Carnea e preparata la abur fierbinte, nu prajita. Apoi, e trasa la tigaie cateva secunde doar.

"Il vom imparti in doua parti egale, le dam putin ulei, putin cimbru pentru gust si putina sare."

Carnea sta, apoi, o jumatate de ora la cuptor sa se rumeneasca bine. Bucatile ramase sunt prajite putin in ulei, ca sa dea savoare legumelor care ajung peste ele, in tigaie.

"Deja miroase foarte bine. Exact mirosul acesta de legume ne indupleca pe toti. Legumele sunt rumenite, vom adauga putin zahar pe care il vom caramelize impreuna cu legumele dupa care vom adauga pasta de rosii"

Cateva condimente presarate peste sos... si e gata.

"Dupa ce l-am lasat sa scada si legumele au fiert l-am mixat si l-am trecut printr-o sita, nu este necesar, daca dorim un sos mai gros ca si la o tocana scazuta la ceaun, prin sita sosul este mult mai lichid."

Ca sa nu se abata prea tare de la reteta traditionala, bucatarul pregateste si o mamaliga pe care o trage, apoi, in tigaie, la fel ca pe legume.

"Am terminat totul, dupa cum se vede avem aici mamaliga, avem porcul, avem legumele si bineinteles sosul. Vom incepe cu mamaliga dupa care vom pune o balotina din muschiulet deasupra"

Alin Vadean: "Platingul nostru este gata, avem in fata noastra muschiuletul de porc pe care l-am rumenit cee ce ne da acel gust de friptura de acasa, am facut sosul exact cum se facea traditional, am rumenit carnea sa dea savoare intre legume, am lasat sa scada sosul pe care il avem aici, mamaliguta pe care cu totii o stim si bineinteles aceste legume pe care le-am fiert, tras in unt si ne acompaniaza foarte bine. Pofta buna!
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si