Atunci când descoperi produsele de machiaj care se potrivesc perfect cu tenul tău, nu numai că vei obține look-uri mai reușite, ci vei evita risipa și vei face economii de buget. Citește sfaturile de mai jos, iar alegerea unei mascara potrivite sau a unui ruj va fi mult mai ușoară:

1.   Cunoaște-ți tipul de ten

Să-ți cunoști tipul de ten este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont.

Un produs dedicat tenului uscat, aplicat pe o piele cu exces de sebum, are un efect dezastruos și va strica întregul look. Din acest motiv, este indicat să stabilești în ce categorie se încadrează tenul tău: gras, sensibil, normal, mixt sau uscat. Apoi, ține cont de particularitățile sale: acnee, pistrui, riduri fine, cearcăne. Acestea reprezintă un alt criteriu după care să te ghidezi în alegerea produselor de make-up. Astfel, vei știi de ce sa folosesti un corector, care acoperă anumite imperfecțiuni sau de ce să te îndrepți către un fond de ten cu acoperire mică.

2.   Stabilește tonul și subtonul pielii tale

Diferențele de culoare între față și gât, atunci când folosești un fond de ten într-o nuanță greșită, pot fi foarte inestetice și îți conferă un efect de mască. Scopul unui astfel de produs este să îți corecteze imperfecțiunile pielii, într-un mod cât mai natural. De aceea, este important să determini tonul pielii tale: deschis, mediu sau închis, după care să stabilești ce subton are.

Cel rece are o tentă roz sau albăstruie, cel cald are tentă galbenă, iar cel neutru reprezintă un mix între celelalte două. Cel mai rapid mod prin care poți stabili acest lucru este cu ajutorul unei hârtii albe, plasată lângă fața ta: Dacă pielea ta are o nuantă rozalie, are subton rece. În schimb, dacă are nuanță gălbuie, are subton cald.

3.   Citește recenziile și recomandările altor cliente

Asta nu înseamnă că trebuie să cumperi tot ce recomandă lumea online. După ce ai aflat în ce categorie se încadrează tenul tău, fă o selecție de produse care ți-au atras atenția și citește cât mai multe păreri despre ele. Indiferent de ce cumperi online, recenziile clienților și ale specialiștilor în make-up sunt foarte valoroase.

4.   Testează produsele în magazin

Dacă ai această posibilitate, nu o exclude din motive de timp. Una este teoria, alta este practica. Deși, din descrieri, un fard de ochi pare perfect pentru tine, s-ar putea ca, după ce îl testezi, să îți schimbi părerea. Totodată, dacă vrei să încerci produse noi, este ideal să le testezi înainte și să ceri părerea unui consultant de beauty, în magazin. Astfel, vei știi în ce merită să investești, de ce ai nevoie cu adevărat și ce poți exclude din rutina de make-up.

5.   Verifică lista de ingrediente

Mai ales dacă știi că ai un ten sensibil sau ești predispusă alergiilor, este important să verifici lista de ingrediente, deoarece multe nu sunt sigure pentru utilizare și pot cauza iritații. Alege produse de calitate dacă ții la sănătatea pielii tale.

6.    Alege produse în funcție de ocazie

În general, produsele ideale pentru machiajul de zi au o consistență mult mai ușoară și o acoperire medie, comparativ cu cele de seară, indicate pentru ocazii speciale.

Dacă trebuie să iei parte la un eveniment și nu vrei sa apelezi la serviciile unui make-up artist, orientează-te către produse cu o acoperire mai mare și o rezistență îndelungată, care se vor păstra intacte pe piele, chiar și peste șapte ore de la aplicare.

7.   Orientează-te către produsele versatile

Pentru alegeri smart și economii substanțiale, nu ignora produsele de machiaj de zi care pot fi folosite în mai multe scopuri, spre exemplu, o paletă de farduri de obraz care poate fi folosită și pentru buze. Astfel, vei salva spațiu acasă și nu vei fi nevoită să le arunci, deoarece nu le-ai folosit la timp și au expirat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prin urmare, cu cât îți cunoști mai bine pielea, cu atât vei alege produse mai potrivite pentru tine. Uneori este mai important să ai în trusa de make-up doar un fond de ten, o mascara, un concealer, un blush și un ruj, toate de calitate ridicată și potrivite cu tipul tău de ten, decât să deții zeci de produse slabe calitativ, care nu te ajută să obții efectele dorite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si