4 secunde ii ia senatorului Mircea Cazan pentru a atinge suta de kilometri pe ora. E si normal, sta la volanul unui bolid complet electric, a carui baterii strunesc putin peste 400 de cai putere.

Mai ales in portofel, spune alesul. Care, desi a scos cateva zeci de mii bune de euro din buzunar pentru masina, recupereaza pe drumul spre casa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Mircea Cazan, senator PNL: "Un drum de la Sibiu la Bucuresti, sa spunem dus-intors, costa undeva de pana in 50 de lei."

Pasiunea senatorului pentru masina viitorului a pornit chiar de la sursa, adica in urma unei vizite la fabrica din California. A comandat-o, apoi, la reprezentanta din Viena si, trei luni mai tarziu, facea furori printre colegii de partid.

Achizitia, deloc ieftina, are si o latura… ecologica, spune Mircea Cazan.

Mircea Cazan, senator PNL: "Nu avem niciun fel de poluare cu ea, cred ca e un pas catre viitorul tehnologiei si ceea ce inseamna masinile in viitor."

Problema ar fi doar ca in curtea Palatului Parlamentului nu prea are unde sa o... alimenteze. Asa ca un alt senator are acum planuri mari: vrea sa amenajeze o statie de incarcare.

Marcel Velea, senator: "Am da un exemplu pozitiv pentru alte institutii din tara, pentru alte orase sau, de ce nu, pentru alte capital, ca suntem preocupati de protectia mediului."

O initiativa interesanta, in conditiile in care intreaga Capitala nu are mai mult de cateva zeci de statii de incarcare.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si