Alexandra, în vârstă de doar 26 de ani, a decis să se angajeze ca barmaniță la clubul Colectiv, în vara anului 2015. Ea urma să lucreze doar în weekenduri și totul pe o perioadă scurtă de timp, cât să își găsească un loc de muncă mai bun. 

Alexandra avea 26 de ani, iar în vara anului 2015 a decis să se angajeze ca barmaniță la Colectiv, după ce a mers la numeroase interviuri.

Citește și: Tragedie fără margini, după ce Daniela a murit într-o mașină care s-a făcut praf, pe un drum din Italia. Femeia a intrat cu mașina pe contrasens

Alexandra era la muncă în noaptea în care iadul s-a dezlănțuit la Colectiv. Mama sa a spus cum au arătat ultimele 24 de ore din viața ei, la „În Oglindă”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță. Tânăra a fost transportată la spitalul Bagdasar, acolo unde a și murit.

Ce i-a spus Alexandra mamei ei, înainte să moară?

Alexandra era singurul copil al soților Matache, iar după incidentul de la Colectiv, inimile lor s-au rupt în bucăți, la aflarea veștii teribile că unicul copil a murit.

Tânăra a mers la muncă, ca într-o zi normală, dar cu o seară înainte le-a spus părinților ei că ar vrea să își dea demisia.

Citește și: „Nici nu știam că sunt mort. Eram într-un fel de rai”. Ce a văzut un bărbat în lumea de dincolo, după 2 luni de comă

„Știu că își căuta o geacă de iarnă cu glugă. A fost plecată în mall, apoi a venit acasă și s-a îmbrăcat cu geaca respectivă.  Avea o glugă extrem de mare și eu atunci i-am spus că e prea mare.

A tot probat geaca aceea, iar apoi s-a dus să se joace cu cățelușul pe care îl aveam atunci.(...) După care i-a spus soțului: <<Tati, e ultima zi când mă duc la muncă. Nu mai vreau să mă mai duc!>>

Citește și: FOTO- Descoperire inedită pe marginea drumului! O femeie a găsit mai multe fețe de pernă care aveau ceva viu înauntru: „Erau patru grade când i-am găsit”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mi-a spus că nu mai vrea să se ducă.  După care ne-am văzut de ale noastre. Ea s-a dus sus, și-a făcut baie, vorbeam cu ea. Dimineața când am plecat la muncă m-am dus la ea să văd ce face.

Noi am plecat la muncă, ea a rămas și dormea. Trebuia să intre la șapte seara. M-a sunat pe la șase și mi-a zis că se duce la muncă pentru că i-au chemat mai devreme, aveau un eveniment. Ea lucra doar în weekend acolo", a povestit Cristina Matache, mama Alexandrei, la Kanal D2.

Citește și: O victimă a incendiului de la Colectiv a devenit mamă la 7 ani de la tragedie

„De atunci a început calvarul”

Cristina Matache a mărturisit că bunicul Alexandrei a fost cel care le-a spus despre incendiu, iar de atunci a început un coșmar ce avea să îi marcheze pe viață pe cei care au iubit-o pe tânără.

„A plecat la muncă la ora șase și ceva. În seara aceea nu ne-am văzut, am ajuns după ce ea plecase. Noi vorbeam în general în jur de unsprezece seara, ori mă suna ori îmi dădea mesaj.

În jur de zece seara atunci, ne-a sunat bunicul ei, a vorbit cu soțul meu și îl întreba unde lucrează Alex pentru că s-a întâmplat o nenorocire. Când a spus acest lucru am simțit că s-a întâmplat ceva. Atunci am simțit că a început să îmi bată inima foarte puternic și am sărit din pat să o sun.

Citește și: COLECTIV. 7 ani de la tragedia care a îndoliat o națiune întreagă

Suna telefonul și nu răspundea. Mă îmbrăcam cu o singură mână. A intrat imediat panica pentru că nu îmi răspundea la telefon. Ea îmi răspundea de fiecare dată și dacă nu îmi răspundea mă suna imediat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Am plecat amândoi și de atunci a început calvarul. Am fost la Colectiv și îmi aduc aminte că am văzut foarte mulți oameni. I-am întrebat dacă nu au văzut-o pe Alex. Am intrat în perimetrul în care nu se intra și era o doamnă cu o folie din aceea și am întrebat-o de fată. Doamna aceea mi-a zis: <<Lăsați-mă că mi-a murit soțul acolo!>>", a povestit aceasta.

Citește și: Cum s-au schimbat legile în România după tragedia de la Colectiv. În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015, peste 60 de persoane aveau să-și piardă viața

„Am avut senzația că este undeva între două lumi”

Alexandra sau Alexis, așa cum îi spuneau apropiații, a murit la vârsta de doar 26 de ani. Tânăra avea o viață întreagă înainte pentru a face tot ceea ce și-a propus. Din nefericire, ea a fost una dintre victimele incendiului de la Colectiv.

Tânăra s-a stins la doar câteva zile de la momentul tragediei.

„Am simțit că nu e moartă și am plecat de acolo.(...) Am găsit-o la Bagdasar la spital. Am ajuns acolo, în fața spitalului erau toți prietenii ei.

Citește și: Responsabilii pentru tragedia de la Colectiv vor plăti pensia de întreținere pentru fiica uneia dintre victime

Am intrat înauntru, a venit o doamnă asistentă și mi-au spus să mergem cu ea. Ne-a băgat într-un salon, unde erau două fete. Avea părul foarte ars, era intubată(...) Am avut senzația că este undeva între două lumi.(...) Mi-a spus o doamnă asistentă că fiica mea nu este atât de arsă ca ceilalți și că o să fie. Nu am crezut o clipă că o să fie bine. Credeam că trăiesc un coșmar" a mai povestit Cristina Matache.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si