Mai multe focare de gripă au fost raportate în județul Olt. Cinci cazuri de gripă au fost raporatate în săptămâna 19-26 decembrie 2022, după ce alte patru au fost îrengistrate cu o săptămână înainte. Pacienții au fost vârste cuprinse între opt și 31 de ani.

Citește și: VIDEO- Cresc cazurile de gripă și viroze respiratorii. Ce ne sugerează specialiștii?

„Când faci testarea pacienților care au febră, în Urgență, faci și de COVID, și de gripă.(...) Important este să faci aprovizionarea spitalelor cu teste rapide și să faci un screening al pacienților în camera de primiri urgențe. Atunci mergi țintit.(...) S-a efectuat instruirea personalului medical din Camera de Primiri Urgențe, au testele acolo(...) și în caz de diagnostic nu mai mergi cu altceva decât țintit cu antiviral”, a explicat medicul infecționist Daniel Anțoș, din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citește și: Trend crescător al cazurilor de COVID. Rafila: „Nu avem motive de îngrijorare”

Nu mai există vaccinul antigripal care poate fi admnisitrat gratuit la medicii de familie, ci poate fi cumpărat doar din farmacii, la prețul de 40 de lei.

„Nu e deloc târziu să-l facem, mai ales la persoanele cu risc. La cele cu boli cronice e chiar indicat. Așa cum vaccinul anti-COVID la persoanele cu boli cronice a salvat și nu au fost atât de multe decese pe cât ar fi fost dacă nu s-ar fi vaccinat”, a

mai precizat medicul Anțoș.

Cresc cazurile de gripă și viroze respiratorii. Ce ne sugerează specialiștii?

Cazurile virozelor respiratorii și ale gripei sezoniere s-au înmulțit în această perioadă. Medicii ne recomandă să mergem la specialiști și să evităm automedicația, dacă ne aflăm în situații similare. 

Sezonul gripei se face prezent și la români. Tot mai mulți ajung internați în spitale, suferind de viroze respiratorii, gripă sau pneumonie. Medicii ne sfătuiesc să nu luăm medicamente fără prescripția specialiștilor și să ne prezentăm la spital în cazurile de urgență.

Citește și: VIDEO- Virozele, tot mai întâlnite la cei mici. Numărul copiilor din spitale a crescut cu 40%

Primele cazuri din Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost de  gripă, cu virus de tip A. La spital au fost internați 4 adulți. În același timp, medicii spitalului au înregistrat în jur de 1.000.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si