Voucherele de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea acestora este interzisă, iar amenda pentru vânzzarea lor este de 26.600 de lei.

Unde poti folosi voucherele de vacanta

Astfel, după ce au fost primite voucherele de la angajator, beneficiarul va alege agenția, hotelul, pensiunea în care se va caza în vacanța pe care și-o dorește.

Ulterior, beneficiarul voucherului trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Mai apoi, beneficiarul merge la hotelul sau pensiunea aleasă și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Cum poți folosi voucherele de vacanță. Valabilitatea celor emise în 2019 si 2020 a fost prelungită
Cum poți folosi voucherele de vacanță. Valabilitatea celor emise în 2019 si 2020 a fost prelungită[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Incident șocant în centrul staţiunii Sinaia. Adolescentă, salvată din fața unui urs

Voucherele de vacanta emise in 2019 si 2020 sunt valabile pana pe 31 decembrie 2021

Valabilitatea voucherelor de vacanta emise in anul 2019 și 2020 este prelungita pana la data de 31 decembrie 2021, conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei si mediului de afaceri.

„Un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și în 2020 până la 31 decembrie 2021.

Așadar, voucherele de vacanță acordate în această perioadă, care nu au putut fi utilizate ca urmare a restricțiilor sanitare, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunțat, sâmbătă, Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Cum poți folosi voucherele de vacanță. Valabilitatea celor emise în 2019 si 2020 a fost prelungită
Cum poți folosi voucherele de vacanță. Valabilitatea celor emise în 2019 si 2020 a fost prelungită[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce condiții de călătorie sunt în Grecia, una dintre țările în care românii își petrec concediile

Tot Ionel Dancă a mai precizat că, tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector.

„Este vorba de ordonanța de urgență care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 față de cifra de afaceri din 2019. Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după aprobarea CE, aceasta va fi adoptată în forma finală și operaționalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai adăugat Dancă.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, dar și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Citeste si: Istoria castelului Corvinilor. În jurul acestuia se va construi un sat medieval

În anul 2019 au fost emise vouchere de vacanță atât pe hârtie, cât și electronic, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările și completările ulterioare, având valabilitate un an de la data emiterii acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si