Pentru o mai bună funcționare, aceasta are nevoie de întreținere care constă în câțiva pași pe care ar fi bine să îi respecți o dată la ceva timp. Știi și tu că hainele necesită spălare constantă, mașina de spălat fiind unul dintre cele mai utilizate electrocasnice din locuința ta. Se poate să o folosești zilnic sau măcar o dată la două zile, în funcție de numărul persoanelor care locuiesc în casă sau de tipul de job pe care îl ai.

Citeste si: Cum utilezi o casă nouă, la buget redus- iată câteva sfaturi!

Află în continuare pașii pe care trebuie să îi respecți pentru a-ți întreține corect mașina de spălat și pentru a-i prelungi durata de viață : 

    1.    Curăță filtrele

Cu siguranță ai întâmpinat probleme legate de mașina ta de spălat, aceasta se oprea în timpul funcționării, de multe ori nu ți se pornea sau scotea zgomote ciudate. Ei bine, pentru ca mașina ta de spălat să funcționeze eficient, trebuie să cureți filtrul o dată la ceva timp, acesta se află la baza sa sau deasupra, nu e greu de găsit.  

    2.    Nu supraîncărca mașina

     Obiectele grele, plapumele, gecile de iarnă trebuie puse la spălat pe rând, una câte una, nu mai multe deodată pentru a nu fi prea grele și pentru o bună funcționare a mașinii tale de spălat. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

    3.    Folosește cantitatea corectă de detergent

Trebuie să te uiți în manualul de instrucțiuni pentru a  știi sigur că folosești tipul și cantitatea corectă de detergent. În cazul în care pui prea mult detergent, mașina ta se uzează mult mai repede și rămân anumite reziduuri care afectează buna funcționare a acesteia. 

Citeste si: Copiii și mașinile mici: mai mult decât un joc sau un hobby

    4.    Este indicat să o speli regulat

Prepară acasă o soluție din oțet diluat cu apă și bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a dezinfecta mașina de spălat de eventualele bacterii. Poți să o freci cu o cârpă și să ștergi murdăria până elimini tot. Dacă vrei un model performant, pe altex.ro găsești o mulțime de produse. 

    5.    Verifică furtunurile

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

     Este recomandat să iei o acțiune preventivă și să verifici regulat aceste furtunuri pentru că se pot rupe, crăpa, și trebuie să fii atentă să nu se întâmple pentru a avea grijă să nu curgă nimic. Este indicat să le verifici o dată la un an.

Prin urmare, este recomandat să ții cont de aceste sfaturi, să fii preventivă și să eviți anumite lucruri care se pot întâmpla sau anumite probleme care pot interveni pe parcurs. Mașina de spălat este foarte importantă și trebuie întreținută corect pentru a da randament, pentru a fi eficientă și a funcționa normal. După ce o speli, o cureți, urmezi toți acești pași și acorzi atenție întreținerii ei, chiar și hainele vor fi mai curate și mai frumoase, se vor spăla mult mai bine și vei fi extrem de satisfăcută. Este important să o întreții pentru a nu fi cazul să o schimbi tot o dată la câțiva ani.

Citeste si: Ce poți face la spa?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si