Cea mai bună soluție atunci când în bucătărie duci lipsă de spațiu este un cuptor încorporabil deoarece se poate așeza într-o mobilă de bucătărie adaptată. Poate fi instalat pe înălțime sau sub un plan de lucru. Însă, înainte de a fae o alegere propriu-zisă, trebuie să optezi între gaz și electricitate, între cuptor electric static sau ventilat, între cataliză sau piroliză. Un cuptor încorporabil poate, în egală măsură, să îmbunătățească spațiul din bucătăria ta.

Acest tip de aparat posedă, în mod obligatoriu un sistem de răcire și un înveliș rezistent la căldură (inox, etc).

Trei tipuri de cuptoare existente pe piață

După ce ai optat pentru plita ideală pentru tine, trebuie să alegi un cuptor. Trebuie să știi că există trei tipuri de cuptoare:

- Pe de o parte, avem cuptorul tradițional: rămâne un electrocasnic clasic, simplu de folosit.

- Poate fi electric sau pe gaz, după cum spuneam mai sus și gătește alimentele prin convecție naturală.

Citeste si: VIDEO| Pâinea preferată a fostului dictator Nicolae Ceaușescu a supraviețuit comunismului și s-a transformat într-un brand de succes

- Pe de altă parte, există cuptorul multifuncțional. Acesta beneficiază de funcția de convecție dar sunt numeroase modele care folosesc și alte funcții sau tehnologii.

- Cuptorul cu aburi este recomandat în special persoanelor care își doresc să adopte un stil de viață cât mai sănătos cu putință. Alimentele gătite la cuptorul cu aburi își păstează absolut toate proprietățile. Principiul activ de gătire este aburul fierbinte. Acest model este unul din cele mai bune modele de cuptoare încorporabile pe care l-ai putea alege pentru bucătăria ta.

Modurile de gătire

Dacă ai ales să renunți la modelul de aragaz clasic și să optezi pentru o plită și un coptor încorporabil, atunci trebuie să cunoști și principalele moduri de gătire ale unui cuptor încorporabil.

Convecția naturală sau convecția clasică

- Aerul rece circulă în mod vertical;

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Este încălzit de rezistențele situate în partea de sus și jos;

- Gătirea se face pe un singur nivel;

Citeste si: Producătorii europeni de parfumuri şi cosmetice se confruntă cu o penurie de materii prime din cauza războiului din Ucraina

- Preîncălzirea cuptorului ridică temperatura internă și pereții metalici se încălzesc în momentul gătirii;

Cu căldură pulsată

- O rezstență circulară și o turbină sunt instalate pe peretele din spate al cuptorului încorporabil.

- Doar rezistența circulară se încălzește în acest caz;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Turbina este situată în spatele cuptorului dar de această dată rezistențele funcționează împreună;

Micile detalii care contează

Plusurile ergonomice prezentate de cuptoarele încorporabile fac diferența, în special la nivel sonor. Pentru a supraveghea gătitul preparatelor tale, iluminatul este deosebit de important. Drept urmare, va trebui să cureți sticla de la ușa cuptorului în mod frecvent.

Dimensiunile și capacitatea

Dimensiunea cuptorului încorporabil este un alt aspect de care trebuie să ții cont, mai ales dacă ai o bucătărie de mai mici dimensiuni. Modelele standard au o dimensiune de 60X60X60 dar există și cuptoare mai mari sau chiar mai mici. În privința capacității de coacere, aceasta este mai degrabă o alegere personală, în funcție de nevoile fiecăruia. Un cuptor de aproximativ 60-70 de litri reprezintă cea mai bună alegere pentru majoritatea familiilor.

Un design modern este sinonim cu un efort finaciar mai mare

 

Chiar dacă nu are nicio legătură cu funcționalitatea, designul este primul element care influențează decizia de cumpărare a cuptorului încorporabil. Însă, un finisaj de excepție se traduce cel mai adesea printr-un preț mai ridicat.

Citeste si: 3 nevoi pe care le au clienții unui restaurant și cum le poți satisface eficient

Indiferent dacă ne place sau nu acest lucru, bugetul este cel care dictează cel mai adesea alegerea unui apaat electrocasnic. Dacă dispui de un buget mai restrâns poți opta pentru un cuptor pe gaz sau pentru un cuptor electric clasic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si