Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas
Cum să prepari cel mai gustos bulion. Iată cum prepari cel mai delicios bulion pentru sezonul rece! Prepararea lui nu este cel mai simplu lucru, dar cu siguranță merită tot efortul pentru că nu trebuie să lipsească din cămară în această iarnă!
Cum să prepari cel mai gustos bulion. Gospodinele au început deja să pregătească cămara pentru iarnă, iar de pe rafturi nu poate lipsi deliciosul bulion de roșii. Iată cum prepari cel mai bun bulion, cu cantități exacte. Rețeta pas cu pas!
Mașina de tocat roșii este ajutorul gospodinelor. După ce roșiile au fost tăiate în bucăți mai mari sau în două părți sucul acestora se colectează într-un vas corect.
Ingrediente pentru bulion
10 kilograme de roșii
3 linguri de sare grunjoasă
3 linguri de zahăr
ulei de floarea soarelui pentru „sigilare”
Cum se prepară bulionul acasă? Rețeta pas cu pas
Atunci când alegeți roșiile, trebuie să fiți atenți să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final excelent. Acestea se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari sau în două.
Bucățile de roșii obținute se pun în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia reușiți să separați sucul și pulpa, nelipsite pentru această rețetă delicioasă de bulion.
Un alt mod pentru a mărunți roșiile este de a le pune la fiert, după ce au fost tăiate bucăți mai mari. Nu este necesar ca focul de la aragaz să fie mare, după ce s-au fiert bine se pun într-o sită și se pasează cu o lingură de lemn până când se obține pulpa și sucul.
În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Astfel de vase sunt recomandate pentru că dacă veți fierbe bulionul mai mult timp, acesta va căpăta o culoare brună. Bulionul se fierbe amestecând din când în când cu lingura de lemn pentru a nu se lipi de fundul vasului în care fierbe.
După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.
Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.
Pentru a fi sigure puteți turna un strop de ulei în fiecare borcan, înainte de a pune capacul. În acest mod vă asigurați că bulionul nu va fermenta pe parcursul iernii.