Condiții închisoare România Elena Udrea. Fostul ministru a mărturisit că este șocată de faptul că autoritățile române au transmis informații false cu privire la condițiile din penitenciarele din România, ținând cont de faptul că România are condamnare la CEDO pentru condițiile din penitenciarele din țară.

Elena Udrea a afirmat ca din cauza condițiilor din închisoare, unele state refuza sa expulzeze condamnați în România

Elena Udrea a cerut azil politic în Bulgaria, deoarece se arăta nemulțumită de condițiile de detenție din țara noastră. Aceasta mărturisea că nu sunt respectate drepturile deținuților în ceea ce privește închisoarea în România.

Românca a fost condamnată definitiv la închisoare pe data de 7 aprilie, atunci când magistrații au decis că acesta trebuie să fie pedepsită cu 6 ani de detenție pentru luarea de mită și abuz în serviciu.

Chiar înainte de condamnare, Elena Udrea se aștepta la această decizie, așa că și-a făcut bagajul și a plecat din țară încercând să ajungă în Grecia.

Citeste si: Elena Udrea: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ”

Autoritățile bulgare au prins-o la Vama Culata și au reținut-o, ulterior ducând-o în arest și unde se află până în prezent.

condiții închisoare românia elena udrea

Elena Udrea a precizat de mai multe ori că nu vrea să stea în închisoare în România, deoarece e nemulțumită de condițiile de încarcerare din penitenciarele din România.

Cum arată condițiile din închisorile românești, invocate de fostul Ministru al Turismului

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi.

Ea a mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

condiții închisoare românia elena udrea

Penitenciarul de femei de la Târgușor.

[Sursa foto: ANP]

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfăcută de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legătura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a menționat Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Citeste si: Ce i-a urat Adrian Alexandrov, Elenei Udrea de ziua ei. Mesajul inedit

Fostul ministru va putea lucra doar la interior, în penitenciar, adică la bibliotecă sau la bucătărie. "Trebuie însă precizat că sunt puține asemenea locuri raportat la numărul total de deținuți”, a declarat avocatul Raluca Pană, pentru Fanatik.

Dacă va avea comportament exemplar, Elena Udrea nu va suferi la capitolul ”vizite”  de-a lungul perioadei petrecute în închisoare, urmând să își poată vedea fetița pe care o are alături de Adrian Alexandrov.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

condiții închisoare românia elena udrea

”Dacă nu este nou-născut copilul, va avea voie să vină în vizitele normale”, a precizat Raluca Pană. Iar cum Eva Maria, fetița Elenei Udrea și a lui Adrian Alexandrov are deja trei ani împliniți – micuța fiind născută pe 20 septembrie 2018 – va avea voie să își viziteze mama regulat.

”Va putea primi vizite o dată pe săptămână”, ne-a explicat avocatul Raluca Pană. Pe de altă parte, Elena Udrea va avea, cel puțin în primul an de detenție, multe alte restricții. ”Va avea dreptul doar de câteva ore la aer, iar celula va fi închisă permanent”, a mai precizat avocatul.

Citeste si: VIDEO| S-a aflat ce se va întâmpla cu Elena Udrea. Judecătorii au dat verdictul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si