Culcatul pe canapea se poate lasa cu dureri de spate, disconfort sau chiar o noapte alba. De aceea, trebuie sa gasesti metode de a-ti creste confortul. Multe sunt cat se poate de simple, dar eficiente. 

Așază un topper de saltea deasupra

Un topper de saltea este o suprafata suplimentara care are rolul de a reduce disconfortul creat de o saltea prea moale sau tare si de imbinari.

Topperul este format dintr-o husa din tricot sau alt material moale si o structura din spuma elastica. Tehnologia lor cuprinde si capsule cu ioni de argint care elimina electricitatea statica si bacteriile si particule antialunecare. 

Citește și: 7 lucruri pe care nu le știai despre filmul GoldenEye cu James Bond

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Topperul ofera si confort termic si imbunatateste somnul indiferent de pozitia in care dormi. Pe piata se gasesc toppere de diferite dimensiuni, astfel ca poti gasi unul potrivit pentru orice tip de canapea. Majoritatea modelelor au husa detasabila, astfel ca aceasta poate fi spalata de cate ori este nevoie. 

Creează o suprafață fermă

Canapelele sunt destinate relaxarii in pozitie sezuta, astfel ca deseori sunt foarte moi.

Desi acest aspect este grozav cand te ghemuiesti sa privesti un film, cand vrei sa dormi devine destul de problematic. Daca te scufunzi in canapea, nu te simti confortabil si risti sa te trezesti cu dureri de spate. Multe canapele nu au arcuri care sa preia si disperzeze uniform greutatea unei persoane care sta intinsa, ceea ce amplifica disconfortul. Ca sa creezi o suprafata ferma, pune o patura impachetata sub coapse, acolo unde este centrul de greutate.
Vei dormi drept si astfel nu vei simti durere sau disconfort. 

Înlătură pernele cu rol de spătar

Pernele cu rol de spatar asigura o sedere placuta ziua, dar ocupa si spatiu. Chiar daca crezi ca ai destul spatiu ca sa te intinzi si sa dormi bine, s-ar putea ca noaptea sa nu ai loc sa te intorci. Inlatura pernele mari cu rol de spatar, ca sa nu-ti strice somnul.

Așază un cearșaf și învelește-te cu o pătură moale

Cand dormi pe canapea pentru o noapte s-ar putea sa crezi ca nu merita deranjul sa intinzi un cearsaf si sa te invelesti cu o patura. Insa cearsaful ofera finetea pe care o suprafata de piele sau textila tare nu o poate oferi. In plus, ai senzatia ca dormi pe o suprafata asemanatoare unui pat si te relaxezi. Patura te apara de frig si iti ofera confortul necesar unui somn profund. 

Citește și: Bani pentru chiriile studenților

Dormi pe o perna de calitate

Cand dormi pe canapea esti tentat sa tragi una dintre pernele ei sub cap si sa inchizi ochii. Insa pernele cu care canapeaua este echipata nu sunt facute pentru somn. Sunt fie prea moi, fie prea tari sau husa lor are o textura aspra.

Dormi pe o perna de calitate pe care o folosesti de obicei in pat. Astfel, eviti durerile de coloana si ai un somn confortabil. 

Adapteaza pozitia de somn la particularitatile canapelei

Dormitul pe o canapea scurta nu este confortabil, dar ghemuirea are avantajul de a mentine caldura si distribui greutatea egal pe o suprafata mica. Pe o canapea lunga este bine sa dormi intins, dar nu pe burta. Te poti trezi cu dureri lombare, mai ales daca tii o mana sub tine. 

Poti dormi bine si pe canapea, chiar daca nu ca in pat. Tine cont de recomandarile noastre si bucura-te de lumea viselor. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si