Pe 6 ianuarie 2021, de Bobotează, începând cu ora 7.00, credincioșii vor primi Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată pe 5 ianuarie. Aghiasma Mare din 6 ianuarie va fi folosită doar la binecuvântarea credincioșilor prin stropire.

Ajunul Bobotezei va fi, marți, 5 ianuarie 2021

Între orele 12:00 – 13:00 va fi susținută Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei.

În același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie, li se vor oferi credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7:00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție.

Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică
Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Teodosie tulbură din nou apele. Episcopul Tomisului a anunțat programul slujbelor de Bobotează

Sărbătoarea Botezului Domnului va avea loc miercuri, 6 ianuarie 2021

Între orele 07:00 – 14:00 accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală);

Totodată, între orele 09:30 – 12:00 va fi susținută Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.

Între orele 12:00 – 13:00 se va susține din nou Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reședinței Patriarhale, după care credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.

Distribuirea Aghiasmei Mari va fi oferită credincioșilor deja îmbuteliată, și nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii anteriori, pentru a se putea evita aglomerarea credincioșilor.

Citeste si: Boboteaza 2021: Ce NU este bine să faci pe 6 ianuarie, de Botezul Domnului? Tradiţii româneşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si