Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 23 noiembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Până când cursul valutar va fi actualizat pentru ziua de miercuri rămân valabile valorile de pe data de 28 noiembrie 2023.

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru ziua de 4 decembrie 2023

Un euro-4.9678 lei

Un dolar-4.5710 lei

Un franc elvețian-5.2353 lei

O liră sterlină-5.7886 lei

Un gram de aur-303.8212 lei

Cursul valutar BNR pentru ziua de 29 noiembrie 2023

Un euro- 4.9726 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un dolar- 4.5313 lei

Un franc elvețian- 5.1634 lei

O liră sterlină- 5.7463 lei

Un gram de aur- 296.8710 lei

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 4 decembrie 2023, un euro se tranzacționează la valoarea de 4.9726 lei, în creștere cu +0.01%. În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta se tranzacționează la valoarea de 4.5313 lei,

în scădere cu -0.01%.

bani euro curs valutar

Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de Banca Națională a României.

[Sursa foto: Usnplash]

BCE: Pe noile bancnote euro vor fi teme din cultura, păsările şi râurile din Europa

Bancnotele monedei euro va avea un design nou, cu teme care se vor concentra pe cultură, păsări și râuri din Europa. Totul se datorează eforturilor de a le face mai atrăgătoare, potrivit Băncii Centrale.

Bancnotele vor fi lansate cel mai devreme spre finalul acestui deceniu.

Ele sunt menite să reasigure opinia publică că numerarul va fi folosit în continuare, deși BCE lucrează la lansarea monedei euro digitală.

Bancnotele cu temele culturale vor reprezenta monumente, lucrări de artă, literatură, descoperiri ştiinţifice şi invenţii. Temele din natură pot arăta râuri care traversează frontiere sau ar putea fi reprezentate imagini cu păsări din diverse regiuni.

curs valutar bnr

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, consultând cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro.

[Sursa foto: Freepik]

„Noile bancnote au un fir comun: conectarea europenilor, şi despre asta este vorba în privinţa Europei şi a monedei comune: conectarea noastră”, a afirmat preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, potrivit Economica.net

Designul final va fi ales în anul 2026. Totodată, va putea dura câțiva ani până când noile bancnote euro vor fi puse în circulație. De menționat este că aceste modificări nu vor afecta monezile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si