Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 18 decembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru luni, 18 decembrie 2023

Un euro- 4.9676 lei

Un dolar- 4.5508 lei

Un franc elvețian- 5.2395

lei

O liră sterlină- 5.7635 lei

Un gram de aur- 295.5104 lei

Citește și: Legea bugetului de stat 2024 ajunge astăzi în dezbatere la Parlament. Votul final este așteptat miercuri

Cursul valutar BNR pentru vineri, 15 decembrie 2023

Un euro- 4.9709 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un dolar- 4.5330 lei

Un franc elvețian- 5.2334 lei

O liră sterlină- 5.7970 lei

Un gram de aur- 297.7380 lei

bani euro card pos curs valutar azi

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

[Sursa foto: Freepik]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 18 decembrie 2023, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9709 lei, în scădere cu -0.01%. În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta s-a tranzacționat la valoarea de 4.5330

lei, în scădere cu- 0.2%.

BCE a menținut dobânzile la euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, menținerea dobânzilor și a redus estimările privind inflația, potrivit economica.net

În acest an, BCE a majorat dobânzile la un nivel foarte ridicat, dar datele privind inflația exclud o nouă înăsprire a politicii monetare. Atenția este asupra momentului în care va începe reducerea dobânzilor.

În urma deciziei adoptate în cursul zilei de joi, rata dobânzii la operațiunile principale de finanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate, păstrându-se la nivelurile de 4,50%, 4,75% și 4%. Acest nivel este și cel mai ridicat încă de la lansarea monedei euro în anul 1999.

barbat care calculeaza

Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de Banca Națională a României.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ministerul Muncii a publicat dovada: "Se întâmplă chiar acum!"/ Cu ce valoare se tipăresc cupoanele de pensii?

În urmă cu un an și două luni, dobânda era la un minim record de minus 0,5%, însemnând că băncile plăteau pentru a-și depozita numerarul în condiții de siguranță la Banca Centrală Europeană.

„Ratele dobânzilor sunt la niveluri care, menţinute o perioadă suficient de îndelungată, vor avea o contribuţie substanţială la îndeplinirea ţintei de inflaţie”, scrie în comunicatul publicat la finalul reuniunii de joi a Consiliului guvernatorilor BCE, potrivit sursei citate anterior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si