Close sidebar
Close sidebar

Cutremur cu magnitudinea 5,1 în Grecia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 a avut loc luni dimineaţă în largul insulei Hydra, în golful Saronic, în apropiere de Atena, potrivit Institutului de Geodinamică din Atena. Nu au fost înregistrate victime, potrivit autorităţilor, scrie AFP.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Seismul a avut loc la ora 7.27 (4.27 GMT) la o adâncime de 90 de kilometri şi s-a simţit în capitala Greciei, potrivit Institutului. 

Grecia este situată pe importante falii geologice şi cutremurele sunt frecvente aici, mai ales în mare, cel mai des fără a face victime. 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Ultimul seism mortal, cu magnitudine 6,7, a avut loc pe insula Kos din Marea Egee, în iulie 2017, provocând moartea a două persoane.

Citeste si: Este informația momentului! Ce se întâmplă cu pacienții care s-au infectat cu Covid-19: "Este exact ce aţi sperat"

Dezastrul din 2017

Cutremurul a avut loc la 12 km nord-est de Kos, în apropiere de coastele Turciei, la o adâncime de 10 km, la ora locală (și a României) 1:31, potrivit datelor institutului american de monitorizare geologică USGS.

Magnitudinea inițială a seismului a fost evaluată la 6,9, dar apoi a fost revizuită la 6,7. Autoritățile turce și elene au estimat magnitudinea la 6,3 și respectiv 6,4. În Turcia, oamenii au fost avertizați în privința unor replici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI