Un cutremur s-a produs, noaptea trecută, în centrul Filipinelor în noaptea de miercuri spre joi. Seismul a fost puternic, cu o magnitudine de 6,1, iar acesta s-a produs la mică adâncime, în largul insulei Masbate din centrul arhipelagului. Nu a fost dată nicio alertă de Tsunami. Acesta a fost localizat la o adâncime de 20 de km și la 11 km de cel mai apropiat sat.

Citește și: Cutremur în România. Un seism de 4,2 grade s-a produs noaptea trecută

Pe insula Ticao, din aceeaşi provincie, locuitorii unei case au semnalat că un perete s-a prăbuşit, fără a exista răniţi, potrivit lui Consencino Reymundo, un responsabil local cu gestionarea dezastrelor. „Am rămas fără electricitate, dar a fost restabilită două ore mai târziu”, a adăugat el pentru AFP.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia i-a distrus și pe românii stabiliți acolo. Imagini cu dezastrul

Cutremur în România. Un seism de 4,2 grade s-a produs noaptea trecută

Un alt cutremur s-a produs în România, noaptea trecută, în județul Gorj. Acesta a avut 4,2 grade și a fost urmat de o replică de 3,4. Acesta s-a produs la adâncimea de 15 km, anunță Institutul Național de Fizică a Pământului.

Citește și:  VIDEO- Urmările cutremurelor din Oltenia: peste 100 de apeluri la 112, instituții închise și clădiri avariate

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.


La scurt timp acesta a fost urmat de o altă replică, de 3,4 grade pe scara Richter. 

Citește și: „Am încercat să o scot cu mâinile goale”. Mărturia cutremurătoare a tatălui care și-a ținut fiica moartă de mână, fiind prinsă sub dărâmăturile din Turcia

Dezastrul din Turcia a afectat și românii stabiliți acolo

„Mulți și-au pierdut familii, case... Eu mă simt fericită că am putut scăpa și că suntem toți aici, împreună”.
Familia Geaninei este printre putinele in care tragedia nu a lovit crunt. Și deși pierderea lor este doar una materiala... trauma este încă vie

„Uite, și acum a fost replică! Ați simțit? Uite cum se face iar...Aici  s-a simțit foarte puțin, poți să spui că o secundă a durat”.
Oricât de slabă ar fi replica, Geaninei încă îi îngheață sângele în vene atunci când pământul se cutremură.

Citește și: Românii din Turcia, viața după cutremur


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si