Close sidebar
Close sidebar

Daca vi se pare ca intersectiile din Capitala sunt haotice, inseamna ca nu ati vazut-o pe cea din Tokyo. E de necrezut cum traverseaza oamenii

Dacă vi se pare că intersecţiile din Capitală sunt haotice, cu siguranţă n-aţi văzut-o pe cea mai aglomerata din lume. Este în Tokio, metropola dotată cu un sistemul de semaforizare special conceput pentru a face faţă traficului uriaş. ##VIDEO35123##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Pietoni care traverseaza in toate directiile. Asa se traverseaza in aceasta intersectie din Tokio. Nu va imaginati ca pietonii sunt dezorganizati. Dimpotriva!!

Asa este... organizata aceasta intersectie, in care se vad marcate nu 4, ci 5 treceri de pietoni. Aici fiecare pieton are dreptul sa-si aleaga drumul pe oricare dintre zebrele marcate, inclusiv pe cea trasata in diagonala.

Cum e posibil? Timp de un minut, toate semafoarele destinate soferilor arata simultan culoarea rosie, asa ca pietonii au unde verde.

Nici nu e de mirare daca ne gandim ca intersectia Shibuya este considerata cea mai aglomerata din lume. Aflati ca toate aceste zebre sunt calcate in fiecare zi de, atentie, 2,5 milioane de oameni.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

e mutam in Romania, mai precis in Capitala tarii. Si incercam sa vedem cat dureaza pentru un pieton sa traverseze, la Piata Unirii, de la intersectia cu bulevardul Dimitrie Cantemir pana la cunoscutul magazin din centru.

Pornim cronometrul. Deocamdata este rosu. Asteptam sa se faca verde. Sunt si pietoni care traverseaza pe rosu, insa vrem sa traversam regulamentar.

Un minut. E verde. Mai avem o intersectie de traversat, dar deocamdata este rosu, asa ca astept.

Deja s-au scurs peste doua minute. Doua minute si 30 de secunde, insa drumul nu s-a incheiat. Mai avem de trecut inca o intersectie

Peste trei minute. Semaforul este rosu, dar mai avem de asteptat. Este inca rosu, desi sunt oameni care isi asuma riscul si traverseaza. Verde! Ultima trecere de pietoni. Patru minute si 50 de secunde.

E drept ca exista si pasajul subteran destinat pietonilor, insa aici ai acces doar daca achiti contravaloarea calatoriei cu metroul, unde... putem concura cu brio la capitolul aglomeratie.

(ilustram cu aglomeratie la metrou).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI