Close sidebar
Close sidebar

Daniel Zamfir, un nou proiect "împotriva cametei"! Interzice creditele în valută și cere conversia celor existente

Daniel Zamfir, senator ALDE, a depus un nou proiect de lege, care reia prevederile din legile declarate recent neconstituționale, precum cele referitoare la plafonarea dobânzilor, limitarea sumelor ce pot fi încasate de recuperatori și excluderea titlului executoriu din contractele de credit, și plusează cu interzicerea creditului în valută și conversia creditelor existente la cursul istoric plus 20%.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

„Creditele în moneda străină pentru care debitorul nu are acoperire naturală la riscul valutar reprezintă o practică iresponsabilă auto-vătămătoare a băncilor, și nu doar o practică iresponsabilă vătămătoare a consumatorilor și a economiei în ansamblu”, se arată în expunerea de motive.

Citeste si: Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, plasaţi sub control judiciar pentru instigare la şantaj

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Florin Gardoş, în doliu! Fotbalistul a pierdut o persoană dragă: "Odihneşte-te în pace"

Citeste si: Apariție de senzație a Monicăi Pop! Celebrul medic este de nerecunoscut FOTO

Senatorul Zamfir a mai încercat în trecut să forțeze conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării împrumuturilor și un proiect în acest sens a fost votat de Parlament.

Curtea Constituțională l-a respins.

Mai multe informații legate de acest subiect pe profit.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI