Aceeași clădire, o nouă întrebuințare: de la localizarea bursei de valori din Bruxelles, la un muzeu de bere. În fosta clădire a bursei din Bruxelles, din Belgia, a fost înființat un muzeu dedicat culturii berii. 

Aceeași clădire, o nouă întrebuințare: de la localizarea bursei din Bruxelles, la un muzeu de bere.

Aceeași clădire, o nouă întrebuințare: de la localizarea bursei din Bruxelles, la un muzeu de bere.

[Sursa foto: Freepik]

De la bursă, la bere

Muzeul dedicat culturii berii, localizat în fosta clădire a biursei din Bruxelles, în Belgia, va purta numele de Belgian Beer World.

Cultura berii va putea fi vizitată începând cu data de 9 septembrie, când va fi inaugurat muzeul Belgian Beer World.

Primarul din Bruxelles, Philippe Close, a declarat că înființarea unul muzeu dedicat culturii berii, chiar dacă este localizat în fosta clădire a bursei, reprezintă o modalitate de susținere a economiei.

În Belgia există un muzeu dedicat culturii berii, chiar în clădirea unde era deținută bursa țării

În Belgia există un muzeu dedicat culturii berii, chiar în clădirea unde era deținută bursa țării

[Sursa foto: Freepik]

"Este şi o modalitate pentru a susţine un important sector economic", a mărturisit Philippe Close.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sectorul economic la care face referire primarul se referă la 1% din economia națională.

Belgia este cunoscută în întreaga lume ca fiind producătoare de bere, cea mai bună bere.

Președintele care va gestiona muzeul dedicat culturii berii, Charles Leclef, a declarat că muzeul constituie o oportunitate pentru turiști, dar și pentru localnici, de a vizualiza și învăța despre istoria berii, produsul recunoscut din Belgia peste tot în lume.

"Nu este vorba de a îndemna la consumul de bere, ci de a arăta că acest produs face parte din viaţa noastră cotidiană în Belgia.

Nu mai suntem cel mai mare producător mondial de bere, dar poate că suntem cei mai creativi, cu o mare diversitate de beri", a declarat Charles Leclef.

Citește și: VIDEO- Destinațiile „de aur” ale României. Castelulu Peleș se află în topul turiștilor: "O splendoare, o superbitate să vii aici de fiecare dată"

Belgia, țara berii

Belgia este o țară cu o populație de aproape 12 milioane de locuitori. Pe suprafața de 30.688 km², în Belgia există 430 de fabrici de bere, care asigură aproape 60.000 de locuri de muncă.

Muzeul dedicat culturii berii, Belgian Beer World, care va fi inaugurat sâmbătă, face parte din promovarea țării. În biletul de acces către vizitarea muzeului care va descrie istorie berii, turiștii vor putea participa și la degustarea unei beri pe acoperișul clădirii.

Muzeul dedicat culturii berii se poate vizita în fosta clădire a bursei din Belgia, în Bruxelles.

Muzeul dedicat culturii berii se poate vizita în fosta clădire a bursei din Belgia, în Bruxelles.

[Sursa foto: Freepik]

Experiența cunoașterii berii se va face la cele mai înalte nivele, printr-un mod interactiv și ludic, cu ajutorul unor ecrane tactile, dar și a altor experiențe senzoriale, precizează agerpres.ro.

Inaugurarea unui muzeu dedicat culturii berii în fost clădire unde se afla bursa de valori de la Bruxelles are ca scop renovarea clădirii de patrimoniu, abandonată de ultimii ocupanți.

Citește și: "Este un incident extrem de neobișnuit". Angajat al British Museum din Londra, concediat după dispariția unor comori inestimabile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si