Close sidebar
Close sidebar

Desertul cu „fructul interzis", perfect pentru Ziua Indragostitilor. Sigur va veti suprinde persoana iubita cu acest preparat dulce

Pentru Sfântul Valentin, colega mea Denisa Dumitras a gasit o reteta speciala. Printre ingrediente se numara fructul din care a muscat Adam, dar si o sumedenie de mirodenii ametitoare.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru ca este Valentine's Day am decis sa va pregatesc un desert delicios cu mar. De ce am ales marul? Pentru ca este ultimul desert pe care Adam si Eva l-au consumat inainte sa cada  in pacat."

DESERT CU „FRUCTUL INTERZIS"

Astazi o sa pregatim un mar in foietaj, iar pentru acest desert o sa avem nevoie de urmatoarele, mere, miere de albine, ou, faina scortisoara, putin coniac, nuca unt si aces tminunat foietaj."

Si incepem, evident, prin a curata merele. Urmatoarul pas este sa scoatem miezul acstui mar.

Aluatul care va imbraca marul are nevoie de multa atentie.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

FLORIN – chef: „ Tot ce e de facut acum este sa intindem acest foietaj. Cu cat este mai lung cu atat este mai bun”. 
 

CUM FACI UN SOS DELICIOS?

Pentru sosul care va insoti desertul trebuie sa faceti urmatorii pasi. Se sparg doua oua intr-un bol se bat bine si se adauga urmatoarele ingrediente: doua linguri de miere de albine, una de zahar si putin scortisoara. 

Marul se da prin amestecul facut mai devreme si de pune pe aluat, dupa care se ruleaza si se inchede la capete.

Marul in foitaj se mai da inca o data prin amestec si apoi se pune in tava care merge la cuptor.

Se baga tava in cuptor la 170 de grave, timp de 40 de minute.
 

CARAMELUL, SECRETUL GUSTULUI

Apoi se pregateste caramelul din zahar, cognac, unt  si smantana lichida.
Dupa ce scoatem marul din cuptor, il asezam pe farfurie, il ornam cu sosul de caramel si evident, il servim cu inghetata. Un desert aburind merge intotdeauna cu ceva racoritor.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI