Actorul american Samuel E Wright a decedat. El este celebru pentru interpretarea crabului Sebastian în lungmetrajul animat „Mica sirenă/ The Little Mermaid”. Americanul a făcut parte din distribuţia originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar”. Samuel a încetat din viață la 74 de ani.

Citeste si: S-A STINS ACTORUL ION DICHISEANU

Cine a fost Samuel E Wright

Wright este şi cel care cântă, în filmul din 1989, melodia „Under The Sea” premiată cu Oscar, iar ulterior a interpretat pe Broadway rolul Mufasa în producţia „The Lion King”.

Citeste si: VIDEO- România îl plânge pe actorul Ion Dichiseanu, care s-a stins din viață

Printre rolurile sale se numără cel al muzicianului jazz Dizzy Gillespie în filmul „Bird” al lui Clint Eastwood.

Disney a marcat decesul actorului cu un panou-tribut „The Lion King” la New York. El s-a născut în 1946, în Camden (Carolina de Sud). Samuel E Wright a făcut parte din distribuţia originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar” (1971) de pe Broadway. L-a înlocuit pe Ben Vereen în musicalul „Pipiin” şi a primit o nominalizare la premiile Tony, în 1984, pentru rolul din „The Tap Dance Kid”. O a doua nominalizare la Tony a primit-o în 1998, pentru rolul regele Mufasa în „The Lion King”, versiunea de scenă a filmului Disney din 1994.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Doliu pe scena filmului. Încă un actor s-a stins din viață

doliu actori a murit samuel wright
A murit Samuel E Wright.[Sursa foto: Facebook]

Dar este cunoscut la nivel global pentru că a dat voce personajului Sebastian, rol reluat în serialul TV „Little Mermaid” şi în alte animaţii derivate.

„Sebastian mi-a dat ce mi-am dorit mereu ca actor, şi asta este nemurirea”, a declarat el în 1991 pentru Entertainment Weekly. „În ceea ce mă priveşte, din acest motiv sunt în industria asta. Vreau ca toată lumea să mă iubească, să îşi amintească de mine mereu”.

Celebrul artist a decedat pe 24 mai, în casa lui din Walden (New York), după o luptă de trei ani cu un cancer de prostată.

Hudson Valley Conservatory, co-fondat de Wright în Walden în 1994, a spus că el a fost „iubit, lider şi mentor”.

Citeste si: Simona Florescu, mesaj emoționant pentru Ion Dichiseanu la doar câteva zile de la înmormântare. Fosta soție a actorului este copleșită de durere: ”Cel mai strălucitor astru”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si