Dovlecei pe grătar, o rețetă simplă şi foarte gustoasă! Acest fel de mâncare se prepară fie ca salată aperitiv, fie ca garnitură pentru o friptură.

Sosurile sunt extrem de gustoase, mai ales dacă le faceți în casă. Iată mai rețete de sosuri delicioase pentru dovleceii preparați pe grătar!

Dovlecei pe grătar. Trei idei de sosuri făcute în casă 

2 dovlecei

3 căţei usturoi

1 lingură oţet

un praf de sare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

ulei

Citeste si: Supă cremă de roșii. O rețetă delicioasă și ușoară de vară

Mod de preparare dovlecei pe grătar

Mia întâi, dovlecelul trebuie spălat bine, trebuie sa fie cat mai proaspăt si crud, nu mai mare de 25 cm lungime. Îl tăiem in felii subțiri de 3 mm. Presărăm feliile cu sare si le lăsam așa 15 minute.

Apoi cu un șervețel ștergem excesul de apa. Le punem într-un castron, punem uleiul de măsline si sosul soia.

Citeste si: Pastă de roşii cu ardei capia: Reţeta buncii

Mai apoi, încingem bine tigaia grill, sau grătarul. Punem feliile de dovlecel, ungem cu puțin ulei de măsline. Le coacem până sunt pătrunse. 

Sos de lămâie cu usturoi

Pentru sosul de lămâie cu usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 jumătate lămâie, 1 cățel usturoi,1 linguriță oțet balsamic, 50 ml ulei măsline, 1 lingura pătrunjel proaspăt tocat, după gust sare/piper

Începeți prin a răzui usturoiul, după care se adaugă zeama de la o lămâie si toate celelalte ingrediente. Se amestecă ușor si se toarnă peste dovlecei. Deasupra presărăm brânza feta. Acest sos se servește cald.

Sosul cu iaurt și mărar  

Trebuie să turnați iaurtul peste o lingură de mărar mărunțit, 1/2 lingură de muștar și un praf de sare și amestecați.

Citeste si: Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas

Sosul cu iaurt și roșii cherry

Mai întâi, tăiați mărunt 2-3 roșii cherry. Adăugați un cățel de usturoi tocat, ceapă verde mărunțită, mărar mărunțit, sare și piper negru măcinat după gust. La final, mai puteți adăuga și ardei iute. Poftă bună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si