Close sidebar
Close sidebar

Dragnea: Rosia Montana este un subiect delicat care trebuie abordat cu foarte multa cumpanire

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Mamaia, ca subiectul Rosia Montana ”este delicat” si ”trebuie abordat cu foarte multa cumpanire”, afirmand ca nu stie ca Guvernul sau alta autoritate sa fii initiat vreun demers în ceea ce priveste Rosia Montana.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, sambata, la Mamaia, daca protestele legate de Rosia Montana sunt justificate si a spus ca este nevoie de ”foarte multa grija” în legatura cu acest subiect.

”Subiectul Rosia Montana, trebuie foarte multa grija. Nu stiu daca cineva a initiat vreun demers, nici nu am auzit de la Guvern sa înceapa ceva, nici de la alta institutie ”, a afirmat liderul PSD.
 

Întrebat daca afirmatia lui Teodor Melescanu, potrivit careia dosaul Rosia Montana ar fi fost trimis la UNESCO în mod ilegal, neavand semnatura lui Dacian Ciolos sau aprobarea Guvernului, Liviu Dragnea a afirmat ca, daca dosarul nu este corect întocmit, el nu ”poate sa produca efecte”.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

"Daca procedurile nu au fost corecte, e normal ca el (dosarul – n.r)

nu poate sa aiba efecte. Dar, dincolo de asta, subiectul în sine, Rosia Montana, este un subiect delicat care trebuie abordat cu foarte multa cumpanire".

Peste o suta de persoane, sustinatori ai proiectului de conservare a zonei Rosia Montana, s-au adunat, vineri seara, în Piata Victoriei pentru a protesta dupa ce premierul Mihai Tudose a sustinut ca se va încerca retragerea candidaturii Rosiei Montane pentru includerea pe lista UNESCO.

În piata a fost adusa si o figurina mare în forma de liberula, cu chipul premierului Mihai Tudose. Unii dintre participanti au purtat afise ale campaniei "Salvati Rosia Montana".

Chemarea la miting a fost lansata dupa ce premierul Mihai Tudose a declarat ca nu crede ca statul roman va pierde în procesul cu Gabriel Resources, care cere despagubiri de 4,4 miliarde dolari pentru nedemararea proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana, si a acuzat Guvernul Ciolos ca în ultimele zile de mandat a înaintat actele necesare catre UNESCO pentru a declara toata zona arie protejata natural, motiv

pentru care nu se vor mai putea face exploatari de zacaminte acolo în cazul în care UNESCO va finaliza procedura de declarare ca arie protejata natural.

"La exact 4 ani de la debutul protestelor din 2013 iesim din nou în strada pentru a protesta ferm împotriva încercarii guvernului Tudose de a ne lua tot ce am obtinut în toti acesti ani, pentru Rosia Montana si în lupta împotriva coruptiei", se arata într-un comunicat al Campaniei Salvati Rosia Montana.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Reprezentantii campaniei spuneau ca un eventual compromis cu Gabriel Resources ar da unda verde acestui proiect declarat ilegal de instante si de legislatia curenta.

Sustinatorii conservarii zonei subliniaza ca nu vor renunta la a proteja Rosia Montana.

“Declaratiile recente din presa au menirea de a distrage atentia publica de la adevaratii vinovati pentru situatia Rosiei Montane, adevaratii vinovati din cauza carora RMGC pretinde azi miliarde de dolari de la romani. Nu vom ceda Rosia Montana si nu vom închide ochii la coruptia si ilegalitatile care au caracterizat aceasta afacere cu iz penal timp de 20 de ani”, a comentat Roxana Pencea Bradatan din partea Campaniei Salvati Rosia Montana.

Presedintele Asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, critica, la randul sau, pozitia premierului Mihai Tudose fata de acest proiect: “Îi transmit si lui Tudose ce i-am zis si lui Ponta, Basescu, Tariceanu si cine a mai vrut dinadins sa ne distruga comunitatea: noi nu vom pleca din casele si de pe terenurile noastre pentru a face loc cianurii si îmbogatirii voastre!”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI